rss
twitter
  •  

Втори шансове

| Posted in Uncategorized |

0

В живота няма втори шансове. Навсякъде, и в литературата, и в Интернет, да не говорим за съветите на загрижени, но неспособни да помогнат приятели, се повтарят клишетата. Всеки получава втори шанс, всеки го заслужава, когато се затвори една врата, се отваря друга и т.н. Това са абсолютни глупости. Почти. Други шансове се получават, но не и втори. Не и шансове за същото хубаво нещо, което си пропилял, защото си глупав, негоден, или възпитаван години наред с утопични разбирания, а не реални такива, които биха ти помагали в живота. Шансове за нещо по-нискокачествено, по-долнопробно, по-съответстващо на теб. Нещо, до което тези, които цял живот си учен да уважаваш и да не прецакваш, още не са пропаднали достатъчно. Защото животът не е справедлив, поне не и по начина, който са ти втълпявали през цялото ти детство (може би и затова ти се д струвало толкова приятно, просто и безгрижно). Мислиш си, че справедливостта означава, че когато правиш добро, ще бъдеш възнаграден с добро? Че “лошите” винаги губят в края? Може, но не и в тази реалност. В тази реалност червеят, който решава да не яде ябълката, за да не пречк на хората, умира от глад, докато “лошият” такъв я яде и оживява. Несправедливост? Точно обратното – червеят, който прави необходимото (използва възможностите преди другите) получвав наградата, загубенякът… губи. Моралната победа е негова, но само толкова. А както червеят не може да стане змей, така и ти не можеш да се промениш. Затова свиквай с моралните победи. Дано поне те те топлят.

DC’s Legends of Tomorrow – четворен тест

| Posted in CW, Сериали |

0

DC's Legends of TomorrowПонеже доста се товаря да ревюирам пилотен епизод веднага след като съм го гледал (затова и „леко“ намалих количеството статии), реших да разнообразя малко и ревютата ми да се базират на първите четири епизода. Така хем ще придобивам по-ясна представа, тъй като понякога пилотите доста лъжат, а и мнението, събрано за няколко епизода се помни по-лесно, отколкото бързото впечатление от пилота. Времето ще покаже колко ефективен ще е този подход. И така, дебютантът в четворния тест (приемам предложения за по-добро име) е… 

The Man in the High Castle – пилот ревю

| Posted in Amazon, Пилот ревюта, Сериали |

0

Alexa Davalos in The Man in the High CastleПреди около година, Amazon анонсираха намерението си да последват Netflix (Marvel’s Daredevil) в продуцирането на собствени сериали за платформата си Prime. Повечето от тях звучаха „съблазнително“ като луканков салам Clever от Била (hint: долнопробен е), но сюжетът на един от тях ми грабна окото, като фен на alternative history историите. Именно той е предмет на днешното пилотно ревю – четете надолу за мнение.

Heroes Reborn – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта, Сериали |

0

Jack Coleman in Heroes RebornМисля е ясно на всички какво целят NBC с reboot-a на един от най-големите си хитове в последните години – надали изведнъж Tim Kring e измислил гениален сторилайн за още един (поне?) сезон. Новият ребуут е чисто и просто заигравка с носталгията на феновете – спомените за „онова хубаво време, когато нямахме грижи“ и желанието им, поне подсъзнателно, да се върнат за кратко в него. И, по дяволите, поне в това отношение планът им работи – вече дали и обективно погледнато сериалът си струва, четете надолу.

Minority Report – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

0

Minority Report FOXНа прима виста, впечатлението е, че Minority Report е опит за по-добър Almost Human (друг е въпросът, че и той си беше достатъчно добър…). Не че историята има нещо общо – сетингът е подобен, а и цялостното усещане от сериала, ако щете дори цветовата гама, напомня на миналогодишния дебютант (и тазпролетна жертва). Доколко наистина е така, четете надолу.

Killjoys – пилот ревю

| Posted in Syfy, Пилот ревюта, Сериали |

0

Hannah John-Kamen in KilljoysСвикнах се примирявам с много неща в живота – ще се примиря и, че вече не успявам да ревюирам нови сериали навреме. Затова, все пак ще драсвам по някое ревю когато се наканя да пробвам някой интригуващ (поне отпреди да го гледам) сериал. Днешният късметлия е Killjoys – четете надолу за него.

Goodbox разопаковане юни 2015

| Posted in subscriptions |

0

Най-накрая доживяхме subscription кутии в България! Е, не са нърди такива като Nerdblock и Loot Crate, но добрите хора от Goodbox правят нещо може би още по-готино – пращат ни кутия с изненади, които на всичкото отгоре са и био! По принцип, поне за мен, основната причина да съм зарибен по тези кутии е елементът на изненада (Дядо Коледа още ми липсва :( ), но можете да четете надолу спокойно – така или иначе кутията за месец юни вече не може да бъде закупена, единствено можете да се зарибите да вземете за следващия месец. Та, давайте.

Mr Robot – пилот ревю

| Posted in USA, Пилот ревюта, Сериали |

0

Rami Malek in Mr RobotКак би изглеждал нърди Декстър? Сигурен съм, че някои от изпълнителните директори на USA Network са се събрали в компания, напушили са се и са си задали този въпрос (разбира се, след значително по-ключовия „Ако октоподите караха коли, какви биха предпочитали„). Очевидно въпросът ги е глождил на сутринта и затова се е родил Mr. Robot. А колко е добър резултатът – четете надолу.

Wayward Pines – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

0

Wayward PinesEvent series са добра концепция – да, всички обичаме любимите си персонажи и вселени, но има истории, които пасват по-добре в едносезонни блокове. Така нямаше да се налага да даваме за лош пример Prison Break и скоро завършилия The Following. Нищо против тях – Prison Break беше феноменален в първия си сезон, а The Following също започна стабилно. Лошото е, че и двата в крайна сметка се превърнаха в TV еквивалента на пакетче нескафе, разтворено в 2л вода. Wayward Pines се планира да завърши след само един (и то 10 епизодов) сезон, тоест предпоставките за сериалче, стегнато като абитуриентско дупе, са налице. Да видим…

12 Monkeys – пилот ревю

| Posted in Syfy, Пилот ревюта, Сериали |

0

12 Monkeys SyfyКакво става когато комбинираш The Last Ship или Helix (сезон 2) и Back to the Future? Получава се 12 Monkeys, който, базирано на пилота, може да е или наистина приятен brain teaser, или пълна каша като втория по-горе. Но нека не избързваме, да караме подред нещата.