rss
twitter
  •  

12 Monkeys – пилот ревю

| Posted in Syfy, Пилот ревюта, Сериали |

0

12 Monkeys SyfyКакво става когато комбинираш The Last Ship или Helix (сезон 2) и Back to the Future? Получава се 12 Monkeys, който, базирано на пилота, може да е или наистина приятен brain teaser, или пълна каша като втория по-горе. Но нека не избързваме, да караме подред нещата.

12 Monkeys следва същата история като филма от 1995 (който признавам не съм гледал, сравних само сюжетите) – след около 30 години, почти цялото население на Земята е унищожено от чума и престъпник е пратен в миналото, за да опита да предотврати появата на вируса. Главният ни герой, Коул, има и помощничка в „нашето“ време – бившата (след първата му поява) епидемиоложка Касандра, която май хлътва от пръв поглед по него, поне като ѝ гледам влажния поглед. Та двамата явно ще се борят под завивките с тайнствена организация „Дванадесетте маймуни“, които се очертава да са главните виновници (да са живи и здрави) за изчезването на човешкия вид.

 

По-горе споменах вероятността сериалчето да е брейн тийзър – това е така основно заради една сцена, в която се оказва, че главният лошко на пилота (култовия Желко Иванек, познат ни от Heroes, Revolution и още сериали, в които е ултимативния bad boy) е виждал през 1987 година Коул… който на практика е роден след 2010. След това лошият осъзнава, че „явно Коул все още не е ходил в тази година“, но пък от друга страна той го помни. Дали ще има множество паралелни таймлайнове? Или просто сценаристите удобно ще забравят тази сцена и ще съсредоточат вниманието си върху по-вървежните сюжети, като съспенса кога Коул ще топне чушлето и размяната на повечко куршуми между добри и лоши? Остава да разберем.

 

Като цяло има потенциал, макар да бях разочарован от това, че утрепаха Желко Иванек – поне при пътуване във времето, едно такова убийство не означава абсолютно нищо. Искрено се надявам да се наблегне на паралелните времена и „Маймуните“ да е нещо повече от просто поредното тайнствено общество, унищожаващо света. Ще следя.

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

Post a comment