rss
twitter
  •  

1600 Penn – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта, Сериали |

0

1600 Penn Мидсийзън комедиите са забележителни с това, че са… незабележителни. А особено когато става дума за NBC, чиито комедии са забавни и подходящи колкото програмистки шеги в компания на гобленарки, потенциалът на започващия 1600 Penn очаквано не беше много висок. Все пак му дадох шанс между двата мача днес, да видим какво излезе от него.

Сериалът показва живота на семейството на президента на САЩ, очаквано – в доста комедиен аспект. Президентът е шемет, жена му и дъщеря му са двата малко по-интелигентни персонажа, но с по един минус в очите на зрителя – майката е представена като „trophy wife“ (наистина не-зле), въпреки че опитва да избяга от този имидж, а дъщерята е с прясно надут корем. Все пак е жена – печена или не, умна или не – като види подходящия мачо на партито, краката отиват на 2 без 10. А синът му… синът му е единственото по-свежо нещо в сериала – Скип е weirdo-то на сериала, а интересно впечатление направи, че той се очертава най-главния персонаж, поне в пилотния епизод. Формулата с weirdo като главен персонаж сред (уж) равнопоставен главен каст работеше в The Big Bang Theory (преди да стане романтична фемили комедия), но тук не съм сигурен. Скип, както казах, е свеж – проблемът е, че на моменти опитва толкова много да е свеж, че тази свежест киселее. Освен тези деца, президентът има и още 2, но те са недораслячета и не оказват особено влияние в пилотния епизод.

 

Trophy wife-ката е сравнително качествена MILF-ка – Jenna Elfman, позната ни от не-толкова-лошия Accidentally on Purpose. В ролите на Скип и президента са сравнително беизвестните за телевизионния екран Josh Gad и Bill Pullman, а тийн-дъщерята се играе от… 28 годишната канадка Martha MacIsaac.  Както вече споменах, Скип единствено се набива на очи, и то не само положително – другите са по-скоро безлични, но вършат работа достатъчно добре.

 

В общи линии, 1600 Penn е очаквано качество като за мидсийзън комедия по NBC. Приятно лъчезарна, но може да се каже, че ѝ липсва острота, за да бъде забавна въпреки не особено интригуващия си замисъл. Не препоръчвам.

 

Rating: ★★★★☆☆☆☆☆☆ 

Post a comment