rss
twitter
  •  

666 Park Avenue – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта, Сериали |

1

ABC са интересна телевизия. Покрай стандартните сапунки, кримки и сравнително долнопробни комедии, ръководителите им все пак опитват по някой и друг риск – е, някои от тях определено не им се отплатиха (V, Flash Forward в скоро време), но от друга страна кой може да забрави Lost?! Тази година те също поемат няколко риска с нестандартни (особено за некабеларка) сериала – вече ревюирах Last Resort, сега е ред на 666 Park Avenue.

 

 

На адрес „666 Park Avenue“ се намира доста луксозно имение. Имение, толкова скъпо, че за него двамата ни главни герои, Джейн и Хенри (живеещи заедно) дори не могат да мечтаят. Но късметът е на тяхна страна – имението си търси домоуправители и нашите сладури и по-точно устатата Джейн успяват да спечелят позицията. Постепенно, обаче, научаваме, че собственикът на сградата е… дяволът. Като допълнение и самото имение има някакво зловещо излъчване, макар още да не става ясно защо точно.

На мен лично сериалът ми излиза като някаква смесица между книгата 14 и сериала The Reaper – зловещото имение напомня доста на това от книгата (макар да ме съмнява да се стигне до междупространствени шитни :D), а Гавин (дяволът) е по-зловещ вариант на този, изигран от Рей Уайз. Говорейки за Гавин, мога да кажа само добри думи за каст и персонажи – ролите им са достатъчно запомнящи се (като за пилот), именно Тери О’Куин е перфектен за ролята (дори беше сред фаворитите за ролята на Ханибал в предстоящия сериал по NBC), а колкото до мастийките… само ще кажа, че в главния каст на сериала има две шведки (една от които, Хелена Матсън, е УЛТИМАТИВНО секси и slutty) и една австралийка. I rest my case.

Честно казано, очакванията ми бяха за хорър сериал, а преобладава мистерията, поне в пилотния епизод. Разбира се, има някои рандъм крийпи моменти (което е донякъде и минус, защото се чувстват ПРЕКАЛЕНО рандъм), но, поне до момента, основната нишка е разучаването на имението. Може би това е и в плюс на сериала – не се сещам кой е последния успешен истински хорър по кабеларка (American Horror Story и The Walking Dead не се броят по тази причина). Дето се вика, самия факт, че е насочен повече към историята, а не е процедурен сериал, е достатъчно „провинение“. Може би и затова е заточен в неделя – като се експериментира, поне го правят в и без това слаб слот.

Без да е особена класа, 666 Park Avenue поне е нещо по-различно и определено мой тип. Затова и ще го следя – ако вие обичате комбинацията мистерия + малко хорър, пробвайте го.

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

Comments (1)

[…] втори готин според мен сериал спират този сезон след 666 Park Avenue!). Аз лично бих го следял, най-малкото за […]

Post a comment