rss
twitter
  •  

Almost Human – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

1

Almost Human FOXСлед края на любимия ми Fringe, се заклех, че ще следя сериалите от авторите му (за актьорите като John Noble, Anna Torv, Joshua Jackson е ясно). Тази година, дебютираха два нови сериала от тях – Sleepy Hollow (на Alex Kurtzman и Roberto Orci) е изключителен, сега най-накрая се наканих да пробвам и другия такъв – Almost Human на J.J. Abrams и J.H. Wyman. Какво се оказа – четете надолу.

Главната история се развива в близкото бъдеще, след около 30-на години. Та в това дистопично (колко обичам такива!) бъдеще, престъпността е рекордно висока и правителството (на САЩ, разбира се) взима радикалното решение да причисли по един киборг за партньор на всеки полицай. Освен, че са по-„expendable“ (все пак доста по-лесно се приема ако взривят купчина ламарини отколкото партньора ти), те извършват и прецизен анализ на ситуацията, обработват улики и каквото още се сетите. Единственият им недостатък е… че са роботи, тоест нямат чувства. Именно това дразни и главният ни герой, чийто бивш партньор умира при инцидент преди година и половина заради студена преценка на киборга, че няма шанс да бъде спасен, а самият той (Джон) изпада в многомесечна кома. По стечение на обстоятелствата, на Джон е причислен друг модел киборг – т.нар. DRN – на име Дориан (каква оригиналност само!). Този модел е целял да създаде максимално близки до човек машини, но е отхвърлен като неуспешен, тъй като понякога изпада в емоционални кризи. Та тези двамцата ще борят престъпността и по-конкретно терористичната групировка Insyndicate, които са били отговорни за инцидента, за който споменах по-рано.

 

Джон (Карл Ърбан) изнася сравнително добър пилот, макар и без да блести. За съжаление, поне в пилота, Дориан (Майкъл Ийли) не грабва особено, а, с оглед заглавието на филма, от него определено се очаква да донася пикантността на сериала. Като идея е доста добър персонаж, но изглежда някак летаргичен и флегматичен (вярно, че е бил изключен няколко години, но все пак…). Разбира се, оставям си вратичка (и надежда), че това може да бъде подобрено в предстоящите серии – емоционален персонаж не се изгражда лесно, а и Wyman е доказал (чрез Fringe), че му е ясна точно тая материя. Минка Кели също се вясва в пилота, и по коментари от приятели – дърви много в предстоящите серии. Самия факт, че сега (няколко часа след като гледах пилота) не се сещам каква ТОЧНО беше ролята ѝ, говори красноречиво колко внимание ѝ е обърнато в него.

 

Накратко – очаквах повече, но подобно на Terra Nova, давам по-висока оценка, защото искам да е наистина добър. Дано и, за разлика от примера който дадох, това стане факт.

 

Rating: ★★★★★★★½☆☆ 

Comments (1)

[…] виста, впечатлението е, че Minority Report е опит за по-добър Almost Human (друг е въпросът, че и той си беше достатъчно […]

Post a comment