rss
twitter
  •  

Arrow – пилот ревю

| Posted in CW, Пилот ревюта, Сериали |

1

Arrow е очевидният заместител на Smallville – въпреки че официално не се споменава никаква връзка между тях, мисля е очевидно – един от най-успешните сериали в последно време на CW беше със супергерой. След като той завърши, мина едва един пълен сезон, преди да се „роди“ още един такъв – Arrow. Как се съпоставят Оливър Куин и Кларк Кент и изобщо що за к*р е Arrow – по-надолу.

 

 

 

Оливър Куин е хайлайф акула – милионерско синче, което често си живее живота (и, като всеки „гъзар“, често се забърква в скандали). Докато, обаче, си е на поредното круизче, чукайки поредната golddigger-ка, плановете му мааалко се объркват – яхтата му потъва и той остава на необитаем остров за пет години. Там явно преживява някакъв духовен катарзис и, след като бива спасен от случайно минаващ кораб, се завръща в родния си град, твърдо решен да „почисти града от престъпниците“. Макар и клиширано, тази част от сюжета има обяснение (което няма да спойлвам). Мен друго ме гложди – как дъ фък, на необитаем остров, ставаш бияч до степен на супер герой (?!), още повече и хакер (?!?!), след като преди това си бил просто и лъскаво богаташко синче (тоест, женския идеал)? На това, поне в пилотния епизод, обяснение нЕма.

 

Говорейки за женския идеал, Arrow определено цели в голяма степен женската аудитория, типична за CW. Като се започне от мачомен Оливър, като се мине през главната „мацка“, която, по мечтания за всяка жена начин, се облича като лузърка, но има милиардерче, тичащо след нея и помагащо ѝ „в сянка“. Явно всяка жена обича да има такъв помощник, с разликата в случая, че едно време му го е лигавила (все пак е милиардер!)… В това отношение, Arrow е доста различен от Smallville (или поне каквото помня от първите му сезони) – там имаше и готини мацки, а не посредствени такива, преследвани от богати лъскавелковци, които могат да имат всяка мацка (шшшт, да не връщаме злетата в реалността!).

 

Разбира се, не всичко са тийнейджърски въздишки – основната история все пак си е за супергероя Arrow, прочистващ града от престъпници и преследван от мнително ченге (което, съвсем случайно, се оказва баща на последната golddigger-ка на Оливър). Има го и „ха!“ моментът, който загатва за очевидно главния сторилайн на сезона (поне). Проблемът е, че поне пилотния епизод… не беше грабващ. Действието се развиваше някак мудно и безлично, главният герой е доволно сухарче, а поддържащият каст също не е на кой знае какво ниво, без и да е прекалено зле.

 

Имах малко по-сериозни очаквания към Arrow, да не казвам, че ми беше от най-очакваните дебютанти тази есен. Но, да кажем, ще опитам да игнорирам факта, че CW ме виждат като тийнче с тепърва развиващи се цицки и ще му дам шанс. Не е толкова зле.

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 

Comments (1)

[…] гледат TV по цял ден. Затова и тук сетингът е подобен на Arrow – доминиращи положителни герои със задължително […]

Post a comment