rss
twitter
  •  

Brooklyn 99 – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

2

Andy Samberg in Brooklyn 99Дойде време и за най-очакваната ми нова комедия за сезона, поне базирано на предварителните трейлъри. Бавно но славно ѝ дойде реда и изгледах пилотния епизод. Прочетете надолу мнението ми, с уговорката, че голяма част от сцените от пилота ги бях гледал вече в трейлъра и на които базирах очакванията си. Все пак, ще се постарая да оценя максимално обективно епизода и да опиша очакванията си за предстоящите епизоди.

Първите неща първо – сериалът се разказва за живота на полицейско управление Бруклин 99, чийто айляк директор се пенсионира и на негово място е назначен нов доста по-строг негов заместник. Разбира се, като във всяка комедия, колегите не са най-нормалните типове, като Джак Пералта е най-яркия пример за това – той е описан от бившия си шеф като „гениален детектив, който обаче не може да порастне“. И, честно казано, наистина акцентът на сериала пада основно върху него, но за щастие и останалата част от каста не е пренебрегната.

 

Като заговорихме за поддържащия каст, мога само да ги похваля – поне от пилотния епизод, не се вижда нито един излишен персонаж, нито пък недостатъчно изграден в пилота такъв. Разбира се, има тук-там някои преиграни сцени, както и не-чак-толкова-зарибителни персонажи (например HR-ката на управлението), но дори всеки от тях имат своето място в сериала и го допълват по добър начин. Много интересно ми беше как ще се впише супер сериозния Андре Брауър (познат ни като честният мъжкар и капитан на подводницата в Last Resort) в една лека комедия като тази, но включването е наистина на място. Разбира се, очевадно е в коя роля е той ;).  Колкото до главната роля, изиграна от Анди Самбърг, можем да кажем само суперлативи (дано продължи така и нататък, че никъде не бях чул добри отзиви за актьора преди пилотния епизод). А, да не забравя и латино-полицайката – супер С-Е-К-С-И!

 

Като заключение – определено добър сериал, даже смея да кажа, че най-добрата нова комедия от The Big Bang Theory насам, макар да не вярвам да стигне хитовите му рейтинги. Все пак, засега се крепи и вероятно ще изкара целия сезон, пък нататък ще видим.

 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 

Comments (2)

[…] отиде в Brooklyn 99 (напълно заслужено, след като му видях пилотния епизод). Дали съм се разочаровал прибързано – четете […]

[…] феномен (от тазгодишната реколта, единствено Brooklyn 99 може да стане такъв). Но можете да очаквате спокойно […]

Post a comment