rss
twitter
  •  

Chicago Fire – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

0

Признавам, че Chicago Fire ми беше един от най-скучно звучащите нови сериали за тази есен (единствено повърни като Emily Owens и Malibu Country бяха по-неинтригуващи, за щастие са вече спряни). Все пак, не се бях замислял по-скучна и “генерик” формула за генериране на процедурен шит, от така бълваните в последни години медицински/адвокатски/криминални сериали. Е, още след като чух анонса на FOX, се учудих как толкова години никой не се е сетил да направи такъв сериал. Все пак – да видим какъв е крайният резултат.

 

 

Какво, аджеба, може да представлява едно сериалче за пожарникари? Ежеседмично гасене на по няколко пожара (или един по-голям), тупане по раменете, сълзи от благодарност и, тук-таме, драма между пожарникарите, за да има все пак и някаква главна история (не могат да гасят един голям пожар в рамките на цял сезон). Звучи като подигравателно предположение? Не е – това е самата истина, колкото и скучно да звучи. Ако трябва да сме честни, дори гасенето на пожари не е преобладаващата част от екранното време. Повече внимание е отделено на спасяването на заклещени в пожара хора и, за мое искрено съжаление, има прекалено много (като за сериал, кръстен Chicago Fire) медицински сцени.

 

Все пак, ще опитам безпристрастно да обясня главата история на процедурния сериал, който разглеждаме сега. Chigaco Fire показва ежедневието на пожарникарски екип, който, най-общо, се дели на две части – спасителен отряд и отряд, който гаси пожара междувременно. Към тези два подотряда можем да добавим и парамедиците, които оказват доболнична първа помощ на евентуалните пострадали. Така нормално за всеки отряд пълен с мачовци (каквито са и двамата лидери на отрядите), има мерене на пишки и обвинения между двата отряда (няма да спойлвам защо). Освен това и виждаме Питър – младеж, чиято мечта от малък е да стане пожарникар, поради семейни причини (“оригиналността” тук лъха като кравешко лайно в малък килер). В общи линии – това е. Нищо прекалено натоварващо за американеца Джо, който иска да се прибере след поредния шибан ден и да изгледа безмозъчен пореден епизод на процедурка.

 

Кастът е доволно безличен – вярно е, че съм доста негативно настроен към сериала, но все пак един прекалено добър персонаж, би ми направил впечатление. Такъв тук няма, единствено внимание заслужават парамедичките, особено русата лесбийка.

 

Най-омразния ми тип сериали (процедурни), скучен общ сюжет и, като за бонус, медицински сцени, които недолюбвам. Единственото, което би ме накарало да дам шанс на Chicago Fire, биха били лесбосцени между парамедичките, но такива няма да са налични по FOX. За HBO или най-вече Starz, Chicago Fire би имал “потенциал”… тук не.

 

Rating: ★★★☆☆☆☆☆☆☆ 

Post a comment