rss
twitter
  •  

Crossbones – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта, Сериали |

0

John Malkovich in CrossbonesПирати на хоризонта! Ама не затлъстяли, очилати и асоциални Zamunda супер потребители, а истински такива – с бради, саби и злобни погледи! Crossbones е един от двата нови сериала тази година с подобна тематика – другия е Black Sails, който сега с тъга осъзнавам, че не съм пробвал, с оглед че е и по Starz (демек, ще има цици). Какво представлява той и какво е мнението ми – четете надолу.

Както вече споменах, в историята се разказва за пирати (макар основната част от пилота се развива на остров, вместо в открито море)  и по-точно за легендарния такъв Blackbeard. Доколко близо се следва легендата не мога да кажа, но мога да кажа следното – британската империя по това време е в разцвета на мощта си, но въпреки тази мощ, необятното море все още остава непокорно за краля. С идеята да го покорят, кралят задава задача на определен изобретател да създаде т.нар. „хронометър“ (нищо общо с реалния уред), който на практика е нещо средно между компас и GPS, с който всеки кораб да може да се ориентира в морето, по този начин елиминирайки в голяма степен опасността от пирати. Разбира се, очаква се, че това няма да зарадва пиратите и тук се включва Том Лоуи – лоялен поданик на британската корона – който получава нелеката задача да унищожи устройството, ако корабът им бъде завладян от пирати. А, и междувременно да убие Черната Брада. Това е основната история, а ако разкажа още нещо, ще ви спойлна.

 

Кастът безспорно беше най-обсъжданата тема около сериала и по-точно присъствието на име като Джон Малкович в ролята на Черната (кхъм, в случая явно Бялата) брада. Освен него, актьорите ни не са познати от никъде – главната роля е поверена на някой си Ричард Койл, а в поддържащия каст впечатление правят две сладурани – по-цицорестата съветничка на Брадата – Ясмин ал Масри и по-ненадаренката (но доста сладка) престъпничка-срещу-короната Клер Фой. Има и там разни брадясали пичове, но тях кой ги гледа, особено след като и не говорят.

 

Говорих за всичко, но не и за мнението си. За това си има причина – не мога да реша харесва ли ми или не. Като че ли, по-скоро да – особено ако ви се гледа подобен сериал (за минали легенди)  пробвайте го. Аз не съм 100% сигурен дали ще продължа.

 

Rating: ★★★★★★½☆☆☆ 

Post a comment