rss
twitter
  •  

Dads – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

0

Brenda Song in DadsПочти месец след последното си ревю, вече магистър, мога да започна да наваксвам с ревютата на пилотните епизоди. Първото от тях е на Dads – един от най-противоречивите дебютанти (обяснимо, след като негов автор е Сет МакФарлън) на годината, който беше обект на критики от прекалено чувствителни малцинствени движения за расизъм. Палци горе за авторите, че не клекнаха и дори използваха тези реакции в промотирането на сериала си. Колко е имало какво да се промотира, обаче, четете надолу.

Dads се разказва за… двама бащи. Шокиращо, нали? Да започнем малко по-отначало – двамата главни герои са съдружници в софтуерна фирма и близки приятели. Това, обаче, далеч не означава, че са еднакви – Илай е типичния ерген-гъзар и има доста обтегнати отношения с баща си. Уорнър, от своя страна, пък е на другата противоположност – живее с прекалено експанзивния си баща (и доста сладка съпруга, ако мога да добавя) и му дава дори прекалено голяма свобода, от която страда. В началото се изразих малко неточно – главните герои далеч не са само двамата, ами и бащите им. Основната част от шегите включваха тях (и очаквам да е така занапред), като някои от тях бяха доста добри – признавам. Лошото е, че на моменти се усещаше творческия запек на сценаристите,  които сякаш са седнали и са казали „ей тук трябва да измислим 3 аналогични шеги“ и точно на тези места шегите са някак пресилени. Все едно гледах Комиците или Слави…

 

Кастът е приятен – в ролята на двамата синове са Сет Грийн (който ми е страшно познат, но нямам идея откъде) и Джовани Рибиси (познат ни от recurring роля в My Name is Earl преди години) и, честно казано… си изглеждат подходящо (ерген и „син под чехъл“ съответно). Бащите им са също подходящо (визуално) избрани – Мартин Мъл (бащата на Уорнър) изглежда добронамерен човечец, неслучайно описан като „голдън ретрийвър с куфарче“, докато от Питър Ригард си лъха на егоизъм и лека арогантност, присъща за Илай. Твърдо държа да отбележа и Вероника (чието име май не научихме в пилота?), която е перфектното секси миньонче, което всеки себеуважаващ се офис (и всяка себеуважаваща се статия) има.

 

Нелоша дебютираща комедийка и, на фона на останалите които още не съм тествал (но трейлърите им ме отвратиха) мога да си представя да го следя. Все пак, не очаквайте нещо феноменално и имайте предвид, че все пак МакФарлън-ския ефект е доста по-слаб от, например, TED.

 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 

Post a comment