rss
twitter
  •  

Daredevil – пилот ревю

| Posted in Netflix, Пилот ревюта, Сериали |

1

Charlie Cox in DaredevilNetflix започнаха да пускат и свои собствени произведения още през 2012, но явно тази година амбициите им са значително по-високи и „яхват вълната“ на сериалите със супергерои. Текущият Daredevil е само първия от общо 5 сериали в Марвел вселената, а какво е мнението ми за пилотния епизод – четете надолу.

Вероятно повечето от вас знаят, поне в основни линии, историята на „Дръзкият“ – Мат Мърдок ослепява още като малък заради инцидент, който за сметка на това засилва многократно останалите му обоняния. Резултатът, типично за подобния вид комикс-базирани сериали, е ясен -той съвместява дните си като (малко нахален) адвокат и нощен живот като супергерой, спасяващ невинни хора. Компания му прави добрия му, макар и малко завеян и повърхностен приятел Фоги (който не знае за тайната му самоличност… I think), както и Карън, която… хм, явно ще хубавее (друга полза засега не се вижда). В отсрещният ъгъл пък са група лошковци, чиято оригиналност граничи с тази на героите от The Messengers – азиатка, говореща само на китайски, руски бабаити, мълчалив японец, заплеснат (или правещ се на такъв) дядка и мистериозен puppet master, чийто глас е единственото, което чуваме в пилота.

 

Учудващо, темпото на пилота е сравнително ниско – да, имаше 2 или 3 биткаджийски сцени, но в чести периоди от него се чудех дали не гледам просто адвокатски сериал с twist. Приятно впечатление прави поне фактът, че виждаме малко по-емоционална трактовка на историята. Помня много смътно филма от 2003 и не помня толкова ясно дали и там тонът беше толкова мрачен (помня основно култовата роля на Колин Фарел), но тук има няколко и то доста touching flashbacks към миналото на главния ни герой. Not bad.

 

За съжаление, очаквах повече от Marvel-related сериал. С оглед предстоящото лято (сдухващо като всяко друго), вероятно ще му дам шанс, но не препоръчвам. Освен ако и вие нямате личен живот, или сте фенове на вселената му (или и двете).

 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 

Comments (1)

[…] Amazon анонсираха намерението си да последват Netflix (Marvel’s Daredevil) в продуцирането на собствени сериали за платформата […]

Post a comment