rss
twitter
  •  

DC’s Legends of Tomorrow – четворен тест

| Posted in CW, Сериали |

0

DC's Legends of TomorrowПонеже доста се товаря да ревюирам пилотен епизод веднага след като съм го гледал (затова и „леко“ намалих количеството статии), реших да разнообразя малко и ревютата ми да се базират на първите четири епизода. Така хем ще придобивам по-ясна представа, тъй като понякога пилотите доста лъжат, а и мнението, събрано за няколко епизода се помни по-лесно, отколкото бързото впечатление от пилота. Времето ще покаже колко ефективен ще е този подход. И така, дебютантът в четворния тест (приемам предложения за по-добро име) е… 

DC’s Legends of Tomorrow. Какъв е този сериал, ще попитате? Нищо особено, просто комбинация на две от любимите ми тематики – пътуване във времето и супергерои (нещо като Звезделина с циците на Вили Томова). По-подробно погледнато, историята е доста долнопробничка, но надали и някой е очаквал да е на нивото на Fringe. След около 150 години, безсмъртен тиранин с „оригиналното“ име „Дивия Вандал“ (Vandal Savage) е окупирал цялата планета и я ръководи с железен и жесток юмрук. За да го спре, обаче, капитана на отбора (кхъ-кхъ, колко съм оригинален) пътува назад във времето, събира екип от супергерои и пътува още по-назад във времето, когато Вандалът още не е станал толкова всесилен, за да го убият по някакъв си специален начин (не върши работа просто да го направят на суджук, или да го сдухат за да се самоубие). Интересното е, че екипът от Легендите (от заглавието) хем са супергерои, хем по думите му „имат най-незначителна роля във времето“, тоест шансът липсата им да промени нещо във времепространството е минимален.

 

Важно е да се отбележи фактът, че сериалът е доста сериозно свързан с The Arrow, та ако гледате и него и сте назад в сезоните (като мен), НЕ започвайте Легендите – спойлерите още в пилота са доста сериозно количество, започвайки със сестрата на Лоръл и бивша любовница на Стрелата – Сара, която се оказва жива (спойлер 1) и изпада в сериозни пристъпи на ярост, които са следствие от „възкресението ѝ“. Сред другите участници са Атомът (има костюм, с който се смалява до микроскопични размери, двете части на огнения елементал Firestorm (професора и негъра), два ястреба-супергерои (Hawkman и Hawkgirl) и, не на последно място, Линкълн и Скофилд от Prison Break. И тук двамата са много близки (макар и не братя) престъпници, които нямат суперсили, но имат супероръжия. Достатъчно внимание се обръща на всичките персонажи, като за мен лично е огромно разочарование Captain Cold (Скофийлд) – пичът е… буквално студен към околните, освен това всяка реплика му е толкова интензивно отегчена, че се създава впечатление, че не персонажът е отегчен от приключенията си, а актьорът е отегчен от ролята си.

 

Като цяло ефектите, пък и историята, не са най-високо качество – аз първи ще го призная. Но въпреки това, за мен сериалчето е страхотно и ще ми е guilty pleasure. Ако и вие имате слабости към тези тематики, пробвайте го.

 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 

Post a comment