rss
twitter
  •  

Deception – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта, Сериали |

1

Meagan Good in DeceptionНапоследък доста високобюджетни (и с големи очаквания) сериали дебютират през мидсийзъна. Deception, обаче, не е сред тях – премиерата му се появи някак тихо и стартира тихо откъм рейтинги. Според някои онлайн критици, Deception е опитът на NBC да „яхне вълната“ на Revenge – е, не следя този сериал, затова няма да има сравнение между двата. Какво представлява този сериал, сам по себе си, а не сравняван с други – четете надолу.

Тук основната история е за семейство Бауър и по-точно за вече мъртвата им дъщеря Вивиан, починала от свръхдоза. Поради различни причини (най-очевадната от които – прясна рана на лицето ѝ),  ФБР се усъмнява в достоверността на тази свръхдоза и поничката Уил се свързва със бившото си fuckbuddy своя приятелка, която съвсем случайно е живяла в къщата на Бауърови (майка ѝ е работела за тях) и е била близка приятелка с Вивиан. При завръщането си в къщата, обаче, тя се среща с доста негативни настроения – малката ѝ сестра (която после, ни в клин, ни в ръкав, се оказва нейна дъщеря, wtf) е дотолкова заядливо тийнче, че чак кефи, майката е апатична към почти всичко (освен да презира бившата слугинска дъщеря), а най-възрастния от синовете откровено си показва недоверието към нея. По-малкият брат е добронамерен към нея (може би защото я е чукал преди години), а бащата изглежда наистина разстроен от ситуацията и благодарен за присъствието на Джоана (нашата мацка). Може би и той я е пощипвал навремето?

 

Малко съм объркан каква точно е идеята на Deception. До последните минути на пилотния епизод, бях с впечатлението, че ще се чудим кой от проклетото разбито семейство е убиецът (и дали изобщо е някой от тях). Епизодът, обаче, завърши такъв начин, че ни разкри убиецът (май?). Разбира се, не е невъзможно наистина мистерията да е основната история в сериала, но когато на зрителя му е показан ясно отговора, не за дълго ще му е интересно да повтаря на екрана „Пешо е убиеца, уе оооу!“. Ще видим.

 

В ролята на Джоана е Мийгън Гууд и определено е ГУУД избор за ролята – ясно се вижда, защо всеки втори познат в живота ѝ я е чукал. Бащата пък се играе от Виктор Гарбер, който имам чувството, че го гледам във всеки втори сериал (Eli Stone, Alias). От другите персонажи си заслужава само споменаването на Ела Ре Пек, въплътяваща се в ролята на Миа (дразнещата тийнка с грубите обръщения) и Уес Браун… само заради името 😀 А, и в ролята на Уил Морено е Лаз Алонсо – чука яката Джоана, затова го мразя. Дано го гръмнат скоро.

 

Накратко, не лош сериал, макар да споделих вече, че не знам какво цели, че да мога да го оценя по-ясно. По-важното е, че интригува, персонажите са по-скоро живи (освен Вивиан, кхъ-кхъ) и цялостното усещане от него е положително. Ако нямате какво да гледате (аз имам) и си търсите такова – дайте му шанс.

 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

Comments (1)

[…] генерични кримки/медицински/адвокатски шитни и леки, непретенциозни сериалчета-еднодневки, които или едва си стигат до края на сезона и биват […]

Post a comment