rss
twitter
  •  

Dominion – пилот ревю

| Posted in Syfy, Пилот ревюта, Сериали |

0

Dominion SyFyНе съм религиозен (което не ми пречи да уважавам мнението на по-религиозните от мен). Затова и не ми пречи да тествам Dominion – потенциално „богохулнически“ такъв, затова ако сте силно вярващи – пропуснете ревюто, а и целия сериал. Ако не и сте толкова отегчени, че да сте в моя блог – четете надолу що за животно гледах.

Dominion ни представя доста богат дистопичен/алтернативен (така и не става ясно) свят, в който… Бог изчезва и ангелите решават, начело с архангел Габриел, че човечеството е виновно (WTF?!) и решават да ни пратят при мамутите и саблезъбите тигри. За наше щастие, освен архангела, останалите „ядосани ангели“ са от т.нар. „нисши ангели“, а и в наша защита се включва архангел Михаил, който ни помага да си стъпим на краката и после остава като един мъдър Гандалф за наш съветник (което не му пречи да размята лошите като нинджа, при нужда). За да е пълна дистопичната картина, имаме (несправедлива) кастова система, нещо като ангелска диктатура (напускането на града е забранено и е наказуемо с бичуване) и за капак оцелялото човечество не е събрано в единно население, а в множество (в пилота научаваме само за 2-3) независими един от друг градове-полиси (основното действие се развива във Вега – остатъците от Лас Вегас). И, разбира се, понеже сме човеци, основна част от сторилайна се върти около две неща: политиканстването на две фамилии (обвиъсли – „добрите“ и „лошите“) за властта във Вега и… любовен триъгълник *rolls eyes*. Споменава се и митичен „спасител“, който ще поведе човечеството и ще отблъсне ангелите завинаги.
Rosalind Halstead in Dominion

Освен споменатия архангел, другият ни главен герой е CW-лъскавият Алекс (Крис Игън), който е протеже на Михаил (а може би и нещо повече?) и на който явно му е позволено да се шляе из развалините наоколо, предизвиквайки ангели и после да хаква отбранителните системи на града, за да му спасят кожата. Та тоя сладур (обяснимо) е свалил дъщерята на нещо-като-кмета на Вега, макар да е „просто войник“ и а-ха да поиска ръката (и други телесни части, най-вече) на мацката от баща ѝ (добрия), и нещо-като-заместник-кмета (лошия) анонсира нейния годеж с неговия син като част от план за получаване на властта над Вега. Има и някаква мацка, част от градския съвет, чиято роля не става много ясна (освен, че „обслужва“ Михаил), но пък изглежда страхотно, особено в една рокля във втората половина на пилота.

Далеч не феноменален сериал, но въпреки (не много) леко наивния понякога сторителинг и абсурдните моменти, става за гледане. При по-бедно откъм сериали (пък и футбол) лято, оценката му би била и по-висока, защото и щях да съм по-жаден за сериали. Ако, като мен, не ви спира термина „абсурдност“ (все пак харесах Уилфред!), пробвайте го.

Rating: ★★★★★★½☆☆☆ 

Post a comment