rss
twitter
  •  

Enlightened – пилот ревю

| Posted in Пилот ревюта, Сериали |

0

Enlightened беше от малкото сериали, които избягвам доколкото мога да гледам, тъй като се притеснявам, че ще е толкова тъп, че дори няма да мога да го наплюя като хората. Все пак го изгледах и съм доволен – направих си няколко извода, а именно следните – НЕ си вадиш пишката на работа, или ако я вадиш, поне не чукаш 40+ годишна лелка със склонност към психични отклонения. Разбирам сексуалното напрежение на работното място, но има асистентки за тази работа, по дяволите!

 

Противно на логиката на увода ми, сериалът не проследява историята от гледната точка на някой закъсал тип, опрял до дъртата Ненка на фирмата, а от гледната точка именно на „лелката“, която след като спи с колега, издърпва по-късата клечка и бива трансферирана в друг отдел. Това не се отразява добре на психиката ѝ и тя получава нервна криза пред всичките си колеги, което, логично, я довежда до „препоръчителна“ отпуска, по време на която да се лекува. Оттук и идва името на сериала – след лечението, тя е „просветена“ – приема целия свят супер позитивно и усмихнато и съмнително много прилича на хипарка, която е постоянно напушена. Ако историята ви се струва покъртително скучна, не се бъркате – такава е.

 

Аз лично не знам какво би ме накарало да гледам този сериал – персонажите са скучни, а историята, освен тъпа, е и депресираща, поне според мен. По-интересното е какво са пушили HBO, които иначе са известни с ебаси класните сериали (чак ме е яд, че Game of Thrones е по същата телевизия като сега разглежданото недоразумение), за да одобрят Enlightened. Не знам рейтингите му, но за мен този сериал е ПРЕКРАТЕН. Без шансове за промяна.

 

Rating: ★☆☆☆☆☆☆☆☆☆ 

Post a comment