rss
twitter
  •  

Есен 2013 дебютанти – NBC

| Posted in Сериали |

1

nbc-logoДойде така дългоочаквания месец май (макар да предстои едно шибано лято след едва месец) и малко по малко „големите 4+1“ анонсираха новите си залози за есенния сезон, както и зимния мидсийзън. Безспорно най-голямото (включително и по дължина) име на сезона е Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. по ABC, като пък отсъствието на един от фаворитите – спиноф-ът на Beverly Hills Cop по CBS – се приема като изключителна изненада, макар според слуховете той ще бъде продаден на друга телевизия (особено ако е кабеларка – може и да е за добро). Освен това има и интригуващи имена, макар и по-малко внушителни, като Almost Human и Sleepy Hollow, като и двата имат по двама автори от Fringe, което автоматично привлича вниманието ми.

 

The Blacklist – най-високобюджетния и, според отзиви на критиците, един от най-добрите пилоти в последните години за NBC. Ако трябва да сме честни, историята не е особено оригинална – един от най-търсените престъпници в света изведнъж се предава на ФБР с условието да работи с точно определена агентка, с която уж няма нищо общо, залавяйки престъпници от т.нар. „черен списък“, който той е акумулирал в последните 20 години. While Collar го бяха направили, макар и в доста по-разтоварващ стил (фалшификации на картини, антики и т.н.). Другото което не ме впечатли в трейлъра е кастът – престъпникът изглежда като учтив чичка, а агентката не е особено секси (да му се чуди човек, не можа ли друга да си избере), макар пък да показва потенциал за луда глава. Като цяло – не съм кой знае колко надъхан, но има потенциал.

Трейлърцък
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-35048
Интерес: 7/10
Потенциал за успех: 6/10

 

 

Ironside – проследява историята на блестящо ченге, което е приковано към инвалидна количка след като е прострелян преди години. Да, една идея по-оригинална перспектива от стандартната кримка, но все пак усещането за сериала е същото. Главният герой изглежда готин (доколкото може да е такъв, без да е руса мастийка), но все пак това не е моя тип сериали (но пък е доста масов такъв).

Трейлърцък
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-34445
Интерес: 4/10
Потенциал за успех: 7/10

 

 

The Michael J. Fox Show – тук, честно, не знам какво да мисля. От една страна, уважавам много Michael J. Fox и искрено се радвам, че е в състояние да „води“ сериал, при това с поръчани 22 епизода (да припомня, че в повечето случаи, дебютантите получават поръчка за половин сезон, за да се докажат). От друга страна, поне в трейлъра, сериалчето изглежда ужасно. Името му неслучайно е такова – то наистина се върти около неговия персонаж (за който се твърди, че е базиран донякъде на личния му живот), но той не е толкова доминиращ такъв (Шелдън, пича от Brooklyn 99, etc) за да се справи с тежестта. Не знам какво да мисля, надали и ще стане хит, въпреки известния си lead character.

Трейлърцък
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-35854
Интерес: 3/10
Потенциал за успех: 4/10

 

 

Welcome to the Family – комедия (или „комедия“) за семейство, което очевадно не знае предназначението на презервативите. След като надуват корема на дъщерята-тийнейджърка, то поне надувачът иска ръката ѝ, което пък, явно, води до „сблъсък“ на две семейства, които трябва спешно да се опознават и да свикват едни с други. Е, първите 1000 сериала с подобен сюжет бяха оригинални. Този вече не изглежда такъв.

Трейлърцък
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-34924
Интерес: 2/10
Потенциал за успех: 4/10

 

Sean Saves the World – NBC са в серия! Явно са силно убедени, че зрителите искат да гледат за пореден път нещо, което е пробвано стотици пъти. Този път сме свидетели на самотен баща, отглеждащ дъщеря-тийнейджърка и „мъчещ се да компенсира личния живот и работата“. Тук поне има някой и друг нелош момент и лаф в трейлъра (за разлика от Welcome to the Family), макар и тукашната тийнейджърка да става максимум за един път. Майтапа настрана, кастът изглежда потенциално приятен – и главния пич има добри (но има и изсмукани от пръстите такива) сцени, майка му и шефът му пък са стабилни поддържащи персонажи (особено шефът има шанс да е епичен). Като цяло, класа, в сравнение с предишната „комедия“, която разглеждах.

Трейлърцък
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-35790
Интерес: 5/10
Потенциал за успех: 5/10

 

 

Dracula – може би най-добре звучащия ми дебютант за NBC наесен, поне преди да разбера, че ще е силно-CW насочен. В Лондон, по време на Викторианската епоха, Дракула се завръща, за да отмъсти на хора, съсипали живота му преди години. Проблемът е, че… се влюбва безнадеждно – явно сме в период на вампири-женчовци – и това, заедно с някакво общество, което не се кефи на вампирите (а може би само на педерастките такива?), пречи на плановете му. Като изключим горното лирическо отклонение, все пак Dracula не е чак тийнейджърска лигня – има си достатъчно количество кръвчица (като за една от големите 4+1 разбира се), а и авторите са известни с участието си в сериозни сериали като Downton Abbey и The Tudors. Ще го видим наесен – имам надежди за него, но с едно на ум.

Трейлърцък
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-32370
Интерес: 7/10
Потенциал за успех: 6/10

 

 

Crisis – след като изгледах трейлъра, се наложи да прочета официалния synopsis, за да се уверя дали сетингът е толкова наивен – да, толкова наивен е. Съвсем случайно, децата на президента, на сума политици и още повече влиятелни магнати се оказват в един автобус, който бива отвлечен от терористи, целящи да докарат САЩ до криза и евентуално военно положение, изнудвайки родителите им. Като изключим наивното съвпадение как се оказват на едно място, трейлърът иначе изглежда добре – би било къде по-добре, ако пак бяха отвлечени наведнъж, но организирано от много места едновременно. Та, сред плюсовете са и Рейчъл Тейлър (666 Park Avenue, по-малко секси мацката) и една сюрия разглезени лъскави тийнейджърки. Ще се пробва 100%, но съм умерен оптимист.

Трейлърцък
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-35791
Интерес: 7/10
Потенциал за успех: 5/10

 

 

Останалите сериали нямат още трейлъри, затова ще обърна внимание само на двeтe по-интригуващо звучащи драми.

 

Believe – проследява историята на малко момиченце, което още от малка (кхъм, още по-малка от сега) има свръхестествени способности – телекинеза, контрол над природата, предвиждане на бъдещето и още подобни. Разбира се, точно тези способности я правят цел на лоши чичковци и лелички, които искат да ги използват, за да печелят от Еврофутбол свои си лоши цели. За нейно щастие, малък култ, т.нар. „истинските вярващи“ (името е оригинално колкото това на чалгапесен – факт) се заемат със задачата да я опазят и какво по-логично от това да я поверят на незаинтересован и апатичен престъпник, осъден на смърт. Сред авторите му са JJ Abrams, Алфонсо Куарон (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) и Brian Burk (Lost, Fringe). Учудващо (и притеснително) е, че е оставен за мидсийзъна, че и в малко кьопав слот (неделя), но… дано е качествен и успешен.

Трейлър: цък вече има трейлър, но превюто си остава НЕбазирано на него.
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-34327
Интерес: 9/10
Потенциал за успех: 5/10

 

Crossbones – базиран на историята за легендарния пират Черната брада, проследява историята на наемен убиец, изпратен да убие именно споменатия пират. Постепенно, обаче, той бива впечатлен от политическите му идеали и решението дали да изпълни мисията си (която също пък се оказва доста по-трудна от очакваното) все повече клони към „не“. Засега другите детайли са оскъдни, освен че „Брадата“ ще бъде игран от Джон Малкович, като интересен факт е, че Хю Лори (House) беше спряган именно за тази роля, но се оказаха само слухове.

Трейлър: n/a
TVRagehttp://www.tvrage.com/shows/id-31716
Интерес: 7/10
Потенциал за успех: 7/10

Comments (1)

[…] на вече познати франчайзи. Покрай вече споменатите в превюто за есен 2013 Dracula и Crossbones можем да причислим и Hannibal, който именно е […]

Post a comment