rss
twitter
  •  

Go On – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта, Сериали |

1

Go On е втория опит на Матю Пери да се завърне на малкия екран след края на Friends. След като първият такъв, Mr. Sunshine, фейлна доста звучно (спрян след половин сезон), бях малко песимист, прочитайки плота му напролет – някак си, разликите между Go On и Mr. Sunshine изглеждаха пренебрежително малки. След това дойде доста положителното не-ревю на TV.com и… се хайпнах малко повече. Какво е крайното ми мнение за предварителния пилот (следващия епизод е чак на 11 септември) – четете надолу.

 

Go On се върти около персонажа на Пери (чудо!) – Раян Кинг – радио-коментатор, който наскоро е изгубил жена си и му е наложено да посещава терапия за „промяна на живота“, преди да бъде върнат на работа. А фактът, че терапевтката е MILF-ката Laura Benanti (по-позната ни като дъртото зайче от The Playboy Club) ще го игнорираме и ще се направим, че не предвиждаме любовния сторилайн между двамата в най-близко време. Та Раян се мисли за нещо повече от останалите в групата (явно и тамошните телевизионни/радио звезди и „звезди“ са грандомани) и успява с измама да получи така безценния подпис, че е завършил терапията, но скоро след това се връща – донякъде заради МИЛФ-ката, донякъде заради проявилата се нужда от истинска терапия.

 

Матю Пери си е на обичайното негово ниво (както и в обичайната негова роля, разбира се) и в голяма степен носи на гърба си Go On, но по ненатрапчив (поне засега) начин. Поддържащият каст се дели най-общо на две части – колегите му от работата и участниците в груповата терапия. На колегите не е обърнато особено внимание в пилотния епизод – запомних само сладката асистентка (която, след кратка сверка с TVRage се оказва Скай от Terra Nova (h) !!), но втората група има какво да покаже. Вече споменах МИЛФ-ката, освен това тук е и Брет Гелман (тоя тип СУПЕР много прилича на Dating Site Murderer меме-то!!!) като weirdo-то на групата, а разменените реплики между него и Пери са просто безценни на моменти. Споменавайки репликите на Пери, прави впечатление учудващата химия между него и поддържащия каст – да, на моменти се получава ситуацията „кажи клишето, за да мога аз да го затапя с ултрасаркастичния си лаф“, но тези моменти са малко, а и по-приемливи за пилотен епизод, в който трябва да ни въведат в историята. Изобщо, получените диалози са в по-голямата си част наистина качествени, както в комедийна, така и в чувствителна страна (Пери и Оуен).

 

Крайната ми оценка е по-скоро положителна – пилотът не е ЧАК толкова добър, но определено е класа над Mr Sunshine и над предварителните ми очаквания. Разбира се, очаквам светкавичното сговняване на комедийната част на сериала след развитието на любовната история с МИЛФ-ката, но все пак оценяваме само пилота. А той е качествен.

 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

Comments (1)

[…] смелост (официално де, не броя сериали като Animal Practice и Go On които дебютираха по TV още миналия месец). […]

Post a comment