rss
twitter
  •  

Heroes Reborn – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта, Сериали |

0

Jack Coleman in Heroes RebornМисля е ясно на всички какво целят NBC с reboot-a на един от най-големите си хитове в последните години – надали изведнъж Tim Kring e измислил гениален сторилайн за още един (поне?) сезон. Новият ребуут е чисто и просто заигравка с носталгията на феновете – спомените за „онова хубаво време, когато нямахме грижи“ и желанието им, поне подсъзнателно, да се върнат за кратко в него. И, по дяволите, поне в това отношение планът им работи – вече дали и обективно погледнато сериалът си струва, четете надолу.

Историята се развива няколко години след края на финалния четвърти епизод, излязъл преди 5 години – човечеството вече знае за „хората със сили“, наричани вече с донякъде презрителното „ево“-та, и е раздвоено в мнението си за тях. След, години на дебати и спорове относно съжителството между ево-та и обикновените хора, се органзиира нещо като празненство-юбилей, което да „пише история“ и да заздрави приятелството между разделените хора. За съжаление това празненство бива помрачено от атентат, който избива хиляди хора, а като резултат от това отношенията стават по-обтегнати отвсякога и се появяват „ловци на евота“, които следват някакви си свои (все пак сме тъпи хора) мантри. Като за капак, в края на епизода се намекв за предстоящ апокалипсис – накратко, време е за герои.

 

Лошото (за носталгичните сред нас) е, че поне в пилота, почти няма познати лица. Може би главния персонаж в него е Ноа, мярка се и „Хаитянинът“, споменават се Мохиндер и Клеър, но… това е. Да, вероятно в следващите епизоди ще видим поне някои от старите си любимци (участието на Хиро е потвърдено!), но все пак това малко пречи на спомените. Новите персонажи също в общи линии не грабват (с изключение на странната японка с МЕГА ЕПИЧНОТО УМЕНИЕ), но се траят.

 

В крайна сметка, ако не сте фенове на оригинала, не съм сигурен дали мога да го препоръчам – нелошо sci-fi, но не и нещо невиждано. Аз лично ще го изгледам докато е на екрана, ако ще само за да чуя още няколко пъти великия theme song. Дори само удължаването на живота му си струва, imho. Пък останалите – гледайте си ферми и биг брадъри.

 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

Post a comment