rss
twitter
  •  

Last Resort – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта, Сериали |

1

Last Resort беше от най-очакваните ми нови сериали за есента. Не защото съм кой знае какъв фен на политическовоенни трилъри, но при толкова слаб (откъм сюжети) набор от дебютанти, той изведнъж се оказа от по-интригуващите такива. Както се казва, като няма риба, и ракът е риба. Та, най-накрая, стигнах до това да го изгледам и да споделя мнението си с вас. Like anyone cares…

 

 

 

Сериалът е политическовоенен трилър (не драма) та се къса. Историята се върти около Маркъс Чаплин, който се явява капитан на американска ядрена подводница. Всичко е готинко, но докато си танцуват на латино (WTF?!), екипажът получава съмнителна заповед за изстрелване на ракети по пакистанска територия и, понеже Маркъс е много печен, иска потвърждение преди да „унищожи милиони пакистанци“. Е, получава го – под формата на две ракети в неговата посока, които за малко не ебават майката на цялата подводница. Като резултат, екипажът се фръцва, „паркира“ подводницата до най-близкия малък остров и го обявява за независима държава. Простото обяснение на въпроса „защо просто САЩ не направи човешка лютеница от тях“ е следното – подводницата има близо 20 ядрени ракети, готови за изстрелване по произволен град в целия свят. Освен основната история (САЩ vs Подводницата), се очертава и интересна „динамика“ между капитана (който се самообявява на лидер на къмюнитито там) и едно хилаво негърче (Sahr Ngaujah), което се явява дотогавашния Бойко Борисов на острова и, по обясними причини, не се радва на промените. А пък и екипажът не е като изваден от комунистически учебник, та не всички са щастливи от опълчването на най-голямата ядрена сила в света и не го крият.

 

Кастът е приятен – както вече споменах, капитанът (Андре Браугер) е стабилен образ, като eye candy e налична Отъм Рийзър (Кейти от No Ordinary Family) която се оказва, че имала доста качествени цици. Единствено леко кофти впечатление прави образа на негърчето Бойко – въпреки, че явно трябва да е някакъв минидиктатор на острова, то от него повече лъха на квартален гъзар, отколкото на зъл диктатор. Все пак, ще видим как ще се развият занапред нещата.

 

Едно от притеснителните неща, обаче, е стори-базирания стил на сериалът. Колкото и да съм голям фен на такива сериали, то американската публика не е, поне по националните телевизии (а ABC е една от тях). Last Resort определено би бил в по-голяма безопасност по някоя кабеларка, но… нейсе. Въпреки това, ще му дам шанс, заслужава си. Както казах, като няма риба, и ракът е риба.

 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

 

Comments (1)

[…] ни като честният мъжкар и капитан на подводницата в Last Resort) в една лека комедия като тази, но включването е […]

Post a comment