rss
twitter
  •  

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта, Сериали |

1

J. August Richards in Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.Безспорно най-високопрофилния дебютант тази година е уморителния за изричане (и още повече за изписване) Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.. Това, разбира се, не е само плюс – да, buzz-ът е факт, но от там и високите очаквания както от феновете на Марвел, така и от ABC за умопомрачаващи рейтинги, съответстващи на сериозната цена на сериала (помните ли Terra Nova?). Това пилотно ревю ще е написано през очите на сравнително запознат (до степен да съм гледал повечето филми от вселената му), но не чак запален фенбой (освен на Тони Старк и покрай The Avengers и циците на Скарлет в него – на Черната вдовица). Слагайте очилата, взимайте пуканките и нарамвайте лайнометите – започвам.

Ако сте живели някъде далеч от цивилизацията в последната година, може да се заблудите, че това е сериал, в който ежеседмично ще виждаме Хълк, Тони Старк, циците на Скарлет и прочее – не е така. S.H.I.E.L.D. акцентира не върху известните ни супергерои (не че бе би искал, но при цената на един такъв сериал, рейтинг под 10 би бил катастрофален и неизгоден) а по-скоро ни представя свят, в който тези събития са се случили – както го описаха във филма, „когато Тор дойде, това беше края на света – сега светът е различен“ – и вече има (нелегални) начини да станеш „супер“. Работата на S.H.I.E.L.D. е, най-общо казано, да контролира такива граждани, независимо дали са станали такива по желание или не – все пак никой не иска разбеснял се нов Хълк да троши наред. Всичко това ни е показано с hi-tech джаджи, екшън и сексапил, а безбройните референции към филма и лек (и клиширан) хумор, основно от Коулсън ясно показват, че освен основната таргет група (нърдс) която е направо разстреляна от упор дори само със заглавието и наличието на Коулсън, то авторите опитват да привлекат по-кежуъл зрители.

 

Кастът е качествен – основния хайлайт е Кларк Грег (баси името, все едно „Иван Петър“) който играе агент Коулсън и тук и във филма. Новите персонажи за филма са доволно богати – двамата учени Фиц и Симънс са доста забавни, а „хакерката“ Скай е супер сладка. Тук искам да отворя една скоба – започва да ми омръзва от суперсладки „хакерки“, Холивуд! Искрено се съмнявам, че мацка с нейната визия ще може да направи нещо повече от това да си смени профилната снимка във Фейсбук, камоли да хаква правителствени агенции. Този път ще ви простя, защото наистина е ултимативно сладка, но следващия път няма да съм толкова мил! Иначе, споменавайки Скай, държа да спомена, че и Симънс е доволно сладка с освежаващ британски акцент, а като добавим, че в пилотния епизод участва и една от любимите ми плоски актриси – Коби Смълдерс (Робин от How I Met Your Mother) – определено нямам от какво да се оплаквам в тая насока, сериалът ще се гледа с две глави. Момичета, и вие не се притеснявайте, има си задължителния лъскав пендел, в лицето на Брет Долтън.

 

Като заключение – един такъв високопрофилен сериал трябва доста да се постарае, за да разочарова. За щастие, S.H.I.E.L.D. не го прави, макар и мен лично да не ме впечатли чак толкова, като „следващото велико нещо“. Безспорно качествен сериал и ще се гледа (с двете глави, както казах). Пробвайте го, няма да останете разочаровани.

 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 

Comments (1)

[…] решението на ABC да предават сериала в същия слот като Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., но в неговата двумесечна пауза е потенциално […]

Post a comment