rss
twitter
  •  

Marvel’s Agent Carter – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта, Сериали |

0

Hayley Atwell in Marvel's Agent CarterСлед сериозната кино-офанзива в последните години, Marvel продължават да разширяват влиянието и си върху телевизионните зрители. За целта сме свидетели на още един сериал от Avengers вселената, този път посветен на дамата в сянка – Агент Пеги Картър. Стратегически погледнато, решението на ABC да предават сериала в същия слот като Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., но в неговата двумесечна пауза е потенциално печелившо и за двете страни – от една страна Картър получава така нужния начален тласък, а от друга страна главното шоу остава сравнително прясно в съзнанието на зрителите. А вече какво е качеството на Пеги Картър – четете надолу (и ми генерирайте още един клик).

Пеги Картър далеч не е непозната дори на по-незапалените фенове на Марвел вселената заради появите си във филмите с участието на Капитан Америка, но най-накрая получава свое собствено шоу. Въпреки че говорим за Марвел, Пеги няма суперсили, освен суперцици (макар че, да си признаем, има някое килце отгоре, какъвто е и бил вкуса към жените в средата на миналия век) и ползва съвсем малко високотехнологични гаджети (все пак действието се развива през 1946 година), но пък за сметка на това може да се бие наравно с повечето мъже. А с оглед ширещият се сексизъм в офиса ѝ – масово колегите ѝ не я уважават заради пола ѝ и я принизяват едва ли не до секретарка – тя определено има поводи да го покаже.

 

Личи си старанието на авторите набързо да подчертаят принадлежността на шоуто към по-известните си събратя – още една от първите сцени ни показва Капитан Америка, а малко по-късно разбираме, че основният сюжет на сезона ще е свързан с бащата на Тони Старк – Хауърд. Приятен детайл е, че и той е подобен чешит като сина си – нещо което, поне аз (признавам, че не съм дълбоко запознат с Марвел вселената) мисля не е засягано сериозно досега във филм или сериал по темата. Говорейки за забавни персонажи, внимание заслужава и асистентът му (който и помага на Пеги в мисиите ѝ), тъй като е човек, свикнал със спокойствието в живота (едно от най-сериозните му притеснения е да закъснее с приготвянето на суфле на жена си), а сега му се налага да участва в опасни мисии със значително по-закоравялата в такива ситуации Пеги. Очаквам сериозно забавни сцени между двамата.

 

Няма спор, че голяма част от привлекателността на сериала е принадлежността му към Марвел вселената. И така както осъзнавам, че помагам на дадена жена само заради циците ѝ, така и смятам да следя Агент Картър, осъзнавайки, че го правя заради… ъм, Марвела ѝ. Не защото е толкова страхотен сериал, обективно погледнато.

 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

Post a comment