rss
twitter
  •  

Minority Report – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

0

Minority Report FOXНа прима виста, впечатлението е, че Minority Report е опит за по-добър Almost Human (друг е въпросът, че и той си беше достатъчно добър…). Не че историята има нещо общо – сетингът е подобен, а и цялостното усещане от сериала, ако щете дори цветовата гама, напомня на миналогодишния дебютант (и тазпролетна жертва). Доколко наистина е така, четете надолу.

Действието се развива в сравнително близкото бъдеще (като AH), в което технологиите обаче много са дръпнали (като AH) и са в голяма помощ при борбата с престъпността (като AH). Основната разлика, обаче, е че тук имаме три деца, върху които е експериментирано (преди да се намръщите – родени са полумъртви и това е било начинът да бъдат спасени) и… виждат бъдещето. Уловката е, че за да са напълно ефективни, те трябва да са заедно, оформяйки т.нар. „thinktank“ – всеки поотделно вижда само част от детайлите и за да бъде най-интересно за зрителите, главният ни герой Даш е най-слабия от тях и вижда само фрагменти от момента на убийството (за сравнение, брат му вижда имената на жертва и престъпник). По стар FOX-ки обичай, главният каст бива допълнен от мулатка-полицай с приятни цици (интересен факт – от средата на пилота, cleveage-a изведнъж стана много по-ярко изразен) и двамата разследват убийства (и, предполагам, биха се изплякали в малко вероятния бъдещ сезон).

Както си пролича, приликите между двата сериала са много, затова не мога и аз да направя сравнение между тях и то определено не е в полза на тазгодишния дебютант. Сетингите са подобни, но тук той е доста по-беден и някак… не грабващ, докато Almost Human успяваше да ме пренесе в своя, по-интересен свят. Разбира се, това може да се промени в бъдещите епизоди, но с оглед ниските рейтинги, то вероятността изобщо да видим още много епизоди клони към нулата. Не препоръчвам.

 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 

Post a comment