rss
twitter
  •  

Mr Robot – пилот ревю

| Posted in USA, Пилот ревюта, Сериали |

0

Rami Malek in Mr RobotКак би изглеждал нърди Декстър? Сигурен съм, че някои от изпълнителните директори на USA Network са се събрали в компания, напушили са се и са си задали този въпрос (разбира се, след значително по-ключовия „Ако октоподите караха коли, какви биха предпочитали„). Очевидно въпросът ги е глождил на сутринта и затова се е родил Mr. Robot. А колко е добър резултатът – четете надолу.

Елиът е хакер с проблеми в общуването и като цяло социално неспокойство. За сметка на това, той обича да хаква „лошите“ и да ги изобличава, като дори пази на дискове рисърча си за тях (Dexter’s blood slides much?). Но на този свят той не мрази нищо повече от големите корпорации, а в пилота (вероятно и занапред) в полезрението му попада една от най-големите такива – E Corporation (удобно и оригинално преименувана от него на Evil Corporation). Затова и не е изненада, че когато му се отваря възможността да участва в хакването (и постепенно събарянето) ѝ, а чрез нея и може би цялостната финансова структура на планетата, нашият главен герой я приема с открити обятия.

 

Един от основните проблеми на сериала, поне по мое мнение, е главният герой – като се започне от избора му и се стигне и до изграждането му. Нищо персонално против Рами Малек, но според мен е прекалено лъскав за хакер. Освен това – уж има проблеми с общуването и е затворен, но когато говори с непознати (например в началната сценка) е по-айляк от лъскавелка, говореща с лузър. Отделно от това се води антисоциален особняк, но това не пречи на секси дилърка да му пуска. Ебаси, къде са тия дилърки и за мен?! Иначе го има и момента с „безнадеждната любов“, за която е почти сигурно, че до края на сезона, или най-късно в следващия сезон ще му пусне. Като цяло, прекомерното наличие на лъскави младежи в сериал, насочен към хакери, е… странно и леко дразнещо.

 

Като изключим горните забележки към Елиът, то поне антисоциалният му характер РАДВА. Разсъжденията колко фалшиво е обществото ни, как ни „контролира невидимата ръка на комерса“, колко голям процент от хората са боклуци (I am good at reading people. My secret – assume the worst about them.) определено са близо до качеството на Декстър-ския разказвачески стил, в който се криеше основна част от чара му. Е, тук има малко повече гняв, отколкото култовия сарказъм на Джеф Линдзи, пропил се дори в сериала, но качеството е налично.

 

Раздвоен съм. С оглед, че летният сезон по принцип е по-слаб, може и да му дам шанс, основно заради Dexter манията ми. Но определен очаквах повече от това, което се предостави.

 

Rating: ★★★★★★½☆☆☆ 

Post a comment