rss
twitter
  •  

Nashville – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта, Сериали |

0

Hayden Panettiere in NashvilleNashville не ме спечели при анонса си – аз лично го запомних като „новия сериал с Хейдън“. Все пак, не бях прекалено отвратен от него, за да го прескоча, а и не му резнаха главата достатъчно бързо, та му дадох шанс, за да преценя що за бълвоч е. Пък и да видя Хейдън :) Какво представлява Nashville и какво е мнението ми за него, прочетете надолу.

Nashville, най-общо, ни показва противопоставянето на Рейна (да не се бърка с Райна, макар да е също толкова „надарена“) – застаряваща кънтри певица, която вече губи популярността си (разбирай Лили Иванова) и Жулиет (Хейдън! Хейдън! Хейдън!) – новоизгряваща тийн суперзвезда и новата златна кокошка на студиото (разбирай Бийбър с цици… но не онзи колаж). Проблемът идва от там, че губещата позиции в чартовете Рейна се налага да дели турнето си с тийнейджърката, което, логично, е обидно за човек, на практика изградил компанията. Покрай тази главна история, пилотния епизод разкрива и още учудващо високо количество странични такива, за което – евала!

 

Образът на Рейна е сравнително клиширан (по кеч термини – бейбифейс) – абсолютния добър персонаж – честна, с висок морал и достойнство и прочее качества (очевидно защо не е толкова успешна в днешния свят). По-интересен е образът на Жулиет (и не само заради деколтето на Хейдън) – докато играе ролята на надменна кучка (с нейната външност, нормално да не ѝ е трудно), то в отделни моменти от пилотния епизод виждаме и другата страна на живота ѝ – наркоманизираната ѝ майка, или разплакването ѝ докато слуша детския си любимец. Ясно е, че картата с „лошия, на който да съчувстваме“ е играна много пъти, но все пак старанието да се изгради образа ѝ прави добро впечатление. Впрочем, това важи като цяло за всичките по-главни персонажи – в това отношение (което е една от най-важните задачи на пилотния епизод), Nashville се справя перфектно!

 

Въпреки, че не е мой тип, Nashville почти успя да ме убеди (дори в момента още се чудя) да му дам допълнителен шанс. Все пак, Бийбърозвучащите песни + прекалено много лични драми накланят решението ми по-скоро към не. Но не мога да кажа, че е слаб сериал.

 

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 

Post a comment