rss
twitter
  •  

Bent – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта |

0

Една от последните нови комедии за сезона (оставащите такива до края са Best Friends Forever и Apartament 23, за който всъщност съм горе-долу оптимист) потвърдиха тенденцията – сезон 2011/2012 е ужасен за комедиите. Да, имаше някое и друго нелошо попадение като 2 Broke Girls, но аз лично съм изключително разочарован от новите попълнения тази година и се надявам наесен да видим нещо по-качествено. А дотогава… ще ровим с пръчка в лайната в търсене на нещо интересно.

 

Историята на Bent е толкова клиширана, че сигурно Лили Иванова се е кефила в детството си на първите подобни сериали – имаме стандартния мачо, който без проблеми може да изчука която си поиска. Имаме и мацка, разбира се сухарка (макар и доста сладка), която е „имунизирана“ срещу чара му, макар да е очеизбождащо, че този неин имунитет ще свърши до края на сезона. За капак на всичко, мачото си пада по „обикновената и независима жена“ (т.е. сухарката) и единственият въпрос е кое ще се случи по-рано – дали сериалът ще бъде спрян заради трагични рейтинги, или двамата ще спят заедно. Липсват само белия кон и лъскавите доспехи. След New Girl (още тогава протестирах срещу антилогичността на факта няколко мъже да търпят лиготията и простотията на нелошата си съквартирантка, при това без да ѝ се изреждат) това е втори подобен сериал, акцентиращ на женските мечти (абсолютната противоположност на Two and a Half Men). Ако мога да цитирам един от авторите на Two and a Half Men (с оглед насочеността на неговия сериал, е нормално да е раздразнен), макар и в друга светлина – „жени, разбрахме – имате цикъл! Достатъчно!„. Макар изказването му да е малко крайно, айде наистина да намалим такива женски сериали?

 

От друга страна, кастът е сравнително качествен. Главната героиня, Алекс, е доста сладка, бавачката на детето ѝ също е добре (най-малкото е лесна, което си е плюс), а мачото е… почти не дразнещ. Екипът му е сравнително безличен – единствено донякъде прави впечатление Влад с някой и друг саркастичен лаф, като държа да уточня, че конкретно екипът му е доста недоизползван, поне в този епизод, и нямаше как да се разгърнат образите им. Именно визуалното качество в каста ме кара да вдигна с някоя и друга единица крайната оценка на Bent. Жалко, че пък сериалът не е по кабеларка и има нулев потенциал за секс-сцена. Пропускам.

 

Rating: ★★★☆☆☆☆☆☆☆ 

Post a comment