rss
twitter
  •  

GCB – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта |

0

Сравнително дълго време отлагах ревюто на GCB по очевидна причина – мъж съм, а това сериалче ми изглеждаше като тексаско-християнски еквивалент на Desperate Housewives (доколкото изобщо съм запознат с него). След като пилотния епизод на Good Christian Bitches (каквото беше по-старото му и, честно казано, доста подходящо име) започна със свирка по време на шофиране и съответно катастрофа, заради нея, реших че съм объркал сериала. Е, не го бях объркал.

„Добрите християнски кучки“ (отказвам да приема GCB като име!) показва живота на Аманда – богаташка съпруга, загубила мъжа си (свирката от по-горе, но „извършена“ от друга… кхъм, жена) на която се налага да се премести, заедно с децата си, от Калифорния в родния си Далас при майка си. Проблемите на това развитие на нещата са два – от една страна майка ѝ, която е меко казано луда глава и дава не толкова нормални насоки на децата (въпреки, че подтикна дъщерята да си показва циците повече – винаги съм ЗА едно такова поведение!). От друга, по-сериозна страна, са всичките ѝ бивши съученички. Работата е там, че като ученичка Аманда е била… абе, стандартна тийнейджърска кучка – злослови всички други жени, излиза само с „популярни“ типове и така нататък, а сега кармата ѝ я застига – всичките ѝ предишни жертви правят схеми зад гърба ѝ, за да  ѝ стъжнят живота. Гледката как пред нея всички са усмихнати и „се радват да я видят“, а зад гърба ѝ злословят и интригантстват, е потресаваща, но, предполагам, позната на всички жени. Радвам се, че съм мъж.

 

Въпреки, че кастът има сериозен недостиг на млади мацки (освен дъщерята, но тя е зле), то и сред майките има какво да се види – Аманда (Лесли Биб) е доволно секси (интересното е, че в продължение на пилотния епизод носеше все по-секси дрешки) въпреки че е на 37, а Карлийн (Кристин Ченовет, 43, doh!) която се явява „мозъкът“ зад организацията против главната ни героиня, също изглежда добре (в пилота! видях ѝ снимки без грим…), макар да е на 43 и да е по-изкуствена от евтини пилешки кремвирши (казвал съм – по-добре изкуствена красота, отколкото натурална грозотия). Интересна е и историята на тази актриса – в реалността тя е силно религиозна (поне според Wikipedia) – не знам как играе такава роля, която осмива и пародира вярата на някои „вярващи“ (макар, в конкретния случай, тя да тълкува християнството изцяло както е удобно на нея,

Изкуствената Карлийн

както и да манипулира останалите чрез него). Другото интересно за нея (и вярата ѝ) е, че си е правила пластични операции – не знам как това се връзва със силната ѝ религиозност, но… може би затова не е било трудно да изиграе такава роля 😉 Другите поддържащи участници ги оставям на леко по-заден план, тъй като няма кой знае какво да се каже за тях – повечето бивши съученички следват „заповеди“ от Карлийн, удобно завоалирани и „извинени“ чрез „правилните“ пасажи от Библията, а майката (Ани Потс) е кефещо (на моменти) силен характер. Колкото до мъжете на съученичките ѝ – сори, така и не можах да ги запомня кой на коя е, само запомних, че има един гей.

 

 

Честно да си кажа, очаквах GCB (мързи ме да пиша цялото) да е по-зле. Самият факт, че се зачудих дали да не изгледам и втория епизод, веднага след ревюто, говори красноречиво, че не ме е отвратил толкова. Ако имаше потенциал за секс-сцена с участието на Аманда или Карлийн – може би щях да му дам и шанс. Но такъв потенциал няма (нормално, с оглед таргет групата на сериала), няма и шанс от мен.

 

Rating: ★★★★★½☆☆☆☆ 

Post a comment