rss
twitter
  •  

Red Widow – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта, Сериали |

0

Radha Mitchell in Red WidowМидсийзън сериалчетата са основно два типа – скучни генерични кримки/медицински/адвокатски шитни и леки, непретенциозни сериалчета-еднодневки, които или едва си стигат до края на сезона и биват забравени, или направо еякулират преждевременно и.. пак биват забравени. Е, разбира се, тук-там се появява някой The Following, но все още такива сериали са изключение, а знаем, че изключенията само потвърждават правилото. От кой вид е Red Widow – цъкнете за да прочетете.

Честно казано, по някаква странна причина бях останал с впечатление, че „Червената вдовица“ ще е жената на убит шпионин, на средна възраст, с комплекс, каращ я да преоткрие сексуалността си, междувременно пуцайки лошите и вършейки „спиращи дъха“ мисии за ФБР/ЦРУ/ГДБОП. Затова и бях почти оптимист за сериалчето – кой ще откаже да гледа от време на време озлобена секси MILF-ка?! Истината, обаче, се оказа доста различна – да, пак има вдовица (duh!), но е такава на… бивш наркодилър (като и баща ѝ е от същия произход) и вместо да почне да „пуца лошите“, трябва да заеме мястото на покойника, за да се погрижи за брат си, който е в затвора (и стиска здраво сапуна!). Нещо като късните (и сериозни) сезони на Weeds, с разликата че освен двамата братя тук има и тъпичка разглезена дъщеря. Горката, сега ще трябва да си търси спонсорче :(

 

Друга част от фактите, които все пак познах, е този, че все пак мацката е MILF. Така де, по-скоро някога е била секси и красива, но пак е нещо (някои дори и това не успяват). От останалата част на каста вече споменах дъщерята, която единствено се появява, за да вземе пари от баща си (гордостта на семейството!). По-малкият брат, подобно на Weeds еквивалента си, е някак по-богат образ, докато баткото е типичен Силас – сух като престояло сирене. От останалите роднини на мадамата , добро впечатление правеше съпругът ѝ, жалко, че го утрепаха. Брат ѝ е долно лъжливо копеленце – с други думи, нелош образ, а колкото до баща ѝ – само аплодисменти. Хванал си е сладка златотърсачка (жалко, че нямаше повече екранно време за нея) и се наслаждава на старините си между две стегнати цици, въртейки все още бизнеса си с различни весели прахчета и растения. Тук някъде се мярка и Клифтън Колинс, който гледахме в, за съжаление, непродължения The Event – като тук е в ролята на ФБР ченге.

 

Въпреки бавното начало, след като бива убит съпруга на Марта (малко спойлер, ама.. вижте заглавието все пак!), динамиката на пилотния епизод (и предполагам сериала) малко се увеличава – всеки започва да твърди доста неочаквани неща за покойника, а за нас и нея остава да разбере кои от твърденията е истина. Проблемът е, че сериалчето е драма, а не съм в настроение за такава – все едно да ти се чука, а да ти предлагат „само приятелство“. Не ми се губи време, иначе може и да си струва осемте епизода, за които е поръчан и надали ще надхвърли, с оглед рейтингите.

 

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 

Post a comment