rss
twitter
  •  

Revenge – пилот ревю

| Posted in Пилот ревюта, Сериали |

1

В първия момент, когато видях Revenge, базирано на смътните ми спомени, за тийнейджърка като главната героиня и базирано на заглавието на сериала, реших, че става дума за поредния тийнейджърски сериал, в който разни незадоволени тийнейджърки „отмъщават“ на бившите си и злословят зад гърба на приятелките си. Затова и бях приготвил слюнкомета, но бях леко разочарован от факта, че от една страна сюжетът на Revenge леко се различава от очакванията ми, а от друга – не е и толкова зле.

Всъщност, до последните 10-на минути на пилотния епизод, все още мислех, че съм бил почти прав. Единствената разлика беше, че тийнейджърското поведение се показваше от значително по-възрастни предимно жени (доста жалкарско, между другото) и реално се получаваше тийн сериал с лелки. Но постепенно основната история, макар и захаросана с много фалшиви усмивки и съскане на заден план (с което предполагам опитват да спечелят женската аудитория), започна да се разкрива – нашето момиче, Емили, се завръща в родния си град, за да… отмъщава! За какво точно отмъщава – няма да разказвам, става достатъчно ясно от пилота – но и го прави по начин, типичен за жените – чрез интриги, чрез задкулисни игрички и тихичко. Разбира се, не че поне в пилотния епизод, „врагът“ не я улесни максимално…

 

В общи линии, последните 10-на минути ме накараха да дам 2 единици по-висока оценка, отколкото планирах дотогава. За момента не планирам да гледам сериала, тъй като интригите ми идват в повече, но за целевата си група Revenge ще е качествено допълнение. Интересното е, че „враговете“ са прекалено малко, за да стигнат за цял сезон, камоли за повече от един, но за зрителите предстои да видят как сценаристите ще се справят с този потенциален проблем. Приятно гледане!

 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 

Comments (1)

[…] критици, Deception е опитът на NBC да “яхне вълната” на Revenge – е, не следя този сериал, затова няма да има […]

Post a comment