rss
twitter
  •  

Revolution – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта, Сериали |

2

Понякога ми се иска да удари някой апокалипсис, който да ни промени изцяло не само начина на живот, а и възприемането му от наша страна. Не защото ще съм ултраготиния тип тогава – далеч съм от тая мисъл. Просто тогава и другите няма да получават толкова лесно всичко, или поне ако го правят, няма да е толкова очевадно и публично. Именно затова бих казал, че Revolution ми идва точно навреме, при това с много стабилно количество хайп (може да се каже че е тазгодишния „juggernaut“ сред дебютантите (въпреки че е продукт на NBC). Доколко е качествен, обаче, четете надолу.

 

 

В увода споменах, че става дума за апокалипсис, но все пак нека уточня какъв. В един момент, по неясни (за повечето хора, включително и нас) причини, всякакъв вид енергия на планетата спира да действа. От това, освен очевидния проблем че няма ток => няма порно, следват и някои по-маловажни, като например липса на всякакъв вид превоз, пълен крах на индустриите (затова и инхалаторът е нещо безценно) и цялостно връщане в средновековието. След това, действието се пренася 15 години напред в бъдещето – дъщерята на един от малкото хора, знаещи защо се е случил апокалипсисът, вече е станала еблива красива млада дама с изключително нежното женско име Чарли (съкратено от Шарлот, но все пак ми звучи все едно мацката се казва Пешо… някак травеститско). Та случва се каквото се случва (убиват баща ѝ и отвличат брат ѝ) и мъжкараната (в повече от един смисъл) тръгва да търси някакъв средновековен Джеки Чан, който, случайно, като на филм, ѝ се явява чичо. Оттук насетне мисля е очевидно каква ще бъде основната насока на сериала – семейната драма на Чарли и, ей така, между другото, да се разгадае мистерията с изгубените енергия и порно.

 

Кастът, начело с авторът Eric Kripke (Supernatural), е обещаващ – върши работата си, макар да не е изпъстрен с кой знае какви имена. Все пак тук са Giancarlo Esposito (recurring в Once Upon a Time) и David Lyons (The Cape), a, както вече споменах Чарли (Tracy Spiridakos) си е доста класна. Доведената майка на Чарли също е приемлива MILF-ка, а в мой личен любимец се превърна Аарън – брадсясал програмист (!), работил в Google преди „затъмнението“ (!!) и носещ фланелка на AC/DC през почти целия пилот (!!!). Е, след това разбрах, че е имал авоари на стойност 80млн, та тук свършиха приликите между нас, но все пак – и аз бих бил мишка като него при подобна ситуация, затова е пич!

 

Две неща, обаче, ми направиха лошо впечатление, поне в пилотния епизод. Първо, Чарли вярно е мъжкарана (с мъжко име) но още ден-два след смъртта на баща си е някаква супер ентусиазирана и надъхана от това, което предстои, сякаш цялата апокалиптична картина, която ги заобикаля, не е реалност, а просто нова компютърна игра, която е чакала с месеци и най-накрая е в ръчичките ѝ. Другото са битките – с оглед, че действието се развива все едно в средновековието, е логично да има много битки с мечове и лъкове. Такива има – дотук добре – проблемът идва от това, че сериалът се предава по NBC (тоест, НЕкабеларка). Това автоматично означава, че кръвта е в количество близко до интелекта на произволна „хайлайф манекенка“ със златисто-черно име. А да гледаш двуминутна битка, в която има над 10 жертви и да няма кръв е някак… комично. Особено във време, в което тийнейджърите започват сексуалния си живот на 14-15 години, а ако искат да видят кръв – ще сменят 2 канала и ще отидат на HBO или Starz. Нямам против цензурата, но не и когато тя вреди на крайният продукт, а това тук определено е така.

 

Въпреки слабостите, които току-що изброих, определено препоръчвам Revolution, особено на sci-fi феновете (които тая година сме стабилно преебани откъм количество на нови такива сериали). Притеснителен е фактът, че Revolution е доста стори-базиран, а както знаем, големите 4 предпочитат процедурните сериалчета тип „Пешо Иванов е лошкото на седмицата“, но да се надяваме, че ПОНЕ ще му се даде възможността да завърши сезона си – въпреки, че пилотът имаше страхотен рейтинг, все пак се съмнявам цифрите да се задържат такива, особено при завръщането на по-сериозните му конкуренти (а слотът на Revolution – понеделник вечер – е един от най-жестоките такива).

 

Rating: ★★★★★★★½☆☆ 

Comments (2)

[…] навсякъде, включително и в дистопични сериали като Revolution, yay us!) и явяващ се съквартирант на звярелкото, но нека […]

[…] сериал (евентуално с изключение на разочарованието Revolution).  Изгледайте трейлъра и пак ще си […]

Post a comment