rss
twitter
  •  

Sleepy Hollow – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

1

Headless Knight in Sleepy HollowТази година новите сериали дебютират с гръм и трясък, възседнали зловещ бял кон… така де, поне първата половина е вярна. Sleepy Hollow е безспорно един от най-очакваните (не само от мен) такива. Допълнителна мотивация, за мен лично, бе и новината от днес, че Джон Ноубъл ще се присъедини към каста и то с доста основна роля.  Та, какви са впечатленията ми от пилота – четете надолу.

Първо, искам да отбележа, че съм наясно, че сегашното произведение на FOX не е оригинална история. Освен, че е базирано на много стара кратка история (написана през 1820 година), то това дори не е първата му адаптация като филм – през 1999 е излязъл филм по книгата, с участието на Джони Деп. Въпреки това, не съм гледал филма, нито съм чел книгата, затова ще разглеждам пилота като изцяло отделно произведение, без никакви сравнения с предишни адаптации.

 

Историята е sci-fi, тоест мой тип – главният герой с доста рядкото име Икабод е войник, биещ се за Джордж Вашингтон. Грешка, бил е войник – малко след като обезглавява един конник, той припада и… се събужда в наши дни. Врътката е, че заедно с него, се събужда и обезглавеният конник и ако всичко досега не звучи достатъчно шантаво, то слушайте. Този конник се оказва, че е един от четирите конника на апокалипсиса и ако успее да си намери главата (звучи като мно’о корав махмурлук) „лошо му се пише на света“. На Икабод помага (макар в пилота да е малко пресилено да се каже „помага“)  „млада и перспективна“ полицайка, която зарязва кариера в Куантико заради дребната задачка да спасява света. Към всичко това добавете малко магии и свръхестествени умения и получавате Sleepy Hollow.

 

Икабод е нелош образ (сцената му с разпита в управлението беше симплистично епична – „гръмнах го, не умря, логично беше да го обезглавя“), а в главната роля е британецът (тоест, ще има подмокрени фенки заради акцента му) Том Майсън. Полицайката, за която отзивите бяха, че „носи сериала на гърба си“, мен лично не ме впечатли толкова. Разбира се, пилотът основно акцентираше върху Икабод и конника, та може би и тя (Никол Бехари) ще изпъкне. От пилота внимание заслужава, не само защото гледахме циците ѝ в Dexter, и бившата жена на Икабод – Катрин (Катя Уинтър в ролята), която… далеч не остава само в миналото и неслучайно е част от главния каст.

 

Определено бляскав старт на новия сезон – често се случва да бъда разочарован в очакванията си за даден сериал, но Sleepy Hollow определено не е такъв, явно и за останалите фенове. Ще се гледа, ако обичате sci-fi – пробвайте го и вие.

 

Rating: ★★★★★★★★½☆ 

Comments (1)

[…] Тази година, дебютираха два нови сериала от тях – Sleepy Hollow (на Alex Kurtzman и Roberto Orci) е изключителен, сега най-накрая се […]

Post a comment