rss
twitter
  •  

The Finder – пилот ревю

| Posted in Пилот ревюта, Сериали |

1

The Finder, за добро или лошо, за по-запознатите, постоянно е асоцииран с Bones – още първоначалното (макар и не официално) описание на сериала беше нещо подобно на „spin-off на Bones, в който главният герой търси разни неща“. Постепенно през месеците, в които чакахме дебюта му, се говореше, че двата сериала ще бъдат тясно обвързани и персонажи от единия сериал ще се появяват в другия и това е донякъде вярно – един от епизодите на Bones миналия сезон (наречен със същото име, между другото) се води pre-пилот на целия сериал. От друга страна, в пилотния епизод не се появяват нито Сийли, нито Бренан, дори няма следа от никой от поддържащия каст (поне от по-първите сезони, тъй като съм още на 3-4 сезон). Доколко се справя „самичък“ The Finder – прочетете надолу.

Уолтър Шърман е бивш военен, за който има странно (дори нездраво може би) хоби – да намира неща и хора – и се възползва подобаващо от него, като приема поръчки за намирането на изчезнали хора и/или предмети. Един вид се явява частен детектив, който обаче приема задачата си прекалено присърце и, като на филм, е изключително добър в работата си. Съвсем между другото, управлява и малко заведение в затънтен град, заедно с Лео – съдружник в заведението, счетоводител и, случайно, негов асистент в „страничните му поръчки“. На тях им помага и 16 годишна мастия по „програма за интеграция на непълнолетни престъпници“ или нещо подобно, макар че според мен е сложена единствено като свежа мръвка, която да украсява сериала. Добавете сравнително скучна (но секси) агентка на ФБР и в най-общи линии главният каст е описан.

 

За пилотния си епизод, Търсачът някак… не успява да намери себе си. Може би бях настроен, че ще има по-сериозна връзка с Bones и бях разочарован, че не видях нито един намек към „бащиния“ сериал, но сериалът не ме спечели особено. Макар, пишейки това ревю, да осъзнавам, че персонажите не звучат толкова зле, то докато гледах епизода ми изглеждаха доста сухи и неубедителни, въпреки изключително заразителната усмивка на Лео (Майкъл Кларк Дънкан). Все пак, не подценявайте толкова Търсачът – ако нямате слабост към Bones, то дайте му шанс. Далеч не е изключено да ви хареса.

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 

Comments (1)

Мега погрешно ревю, не му се доверявайте. Най-напред е доста желателно да гледате backdoor пилота от Bones. Героите са яки, а малолетното курве е много хот. Просто самият пилот е мааааалко чийзи, заради прекалената драма(военни ветерани, бащи-синове, бла бла, но сериалът има огромен потенциал. Поне два сезона ще го гледаме

Post a comment