rss
twitter
  •  

The Goldbergs – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта, Сериали |

1

Jeff Garlin in The GoldbergsThe Goldbergs е от по-различните днешни комедии. Докато повечето нови комедии основно наблягат на „трудните, но забавни ситуации“ от ежедневието на днешните хора, то в The Goldbergs основната разлика е сетингът – връща ни в доста по-спокойния (явно) период на 80-те. Разбира се, по обясними причини не мога да кажа доколко реалистично е възпроизведен периода, но мога едно да кажа – искам да живея в него!

Както вече споменах, сериалът ни показва ежедневието на едно нормално американско семейство през 80-те. Да, правилно ви напомня на Married with Children (макар да няма толкова общо, а за достигане на култовия му статус изобщо не можем да говорим). Подобно, обаче, на гореспоменатия легендарен сериал, тук нямаме ярко изразен главен герой (както е например Шелдън в The Big Bang Theory) – да, сцените биват свързвани помежду си от „разказвач“ (подобно на Ърл в My Name is Earl), който се явява най-малкия син и, технически, може да се приеме, че той е главният герой. Крайният резултат, е, обаче, че сме свидетели на много добре изградени персонажи, благодарение на достатъчното отделено им време, които са и ПРИЯТНИ за гледане.

 

Говорейки за персонажите, да ги разгледаме малко по-отблизо. Вече споменах Адам – най-малкия син в семейството – който всъщност разказва детството си. Той има брат на име Бари (голяма шматка и мрънкало) и сестра (доста сладка, но като се замисля е единствения персонаж, на който не е отделено достатъчно време в пилота), а родителите им… родителите са по-забавната част. Майката (Бевърли) е някаква коренна противоположност на незаинтересованата Пеги (който не се сеща, за кого говоря – да се самонакаже с марулени салати цяла седмица!) – тя се интересува прекалено от децата си, дори задушавайки ги понякога. От своя страна пък бащата (Мъри) е забавен с неспособността си да говори негрубо („You are not a complete moron all the time“ се равнява нa „I love you“), но въпреки всичко това, всички от тях са добри хора и се обичат. А, да не забравим и дядото (по майчина линия), който учи малкия на екзистенциални факти за живота, като например, че не може просто да хванеш сервитьорката за циците, а „трябва да го заслужиш“. А колко лесно би било, ако не беше така…

 

Не очаквайте The Goldbergs да е следващия феномен (от тазгодишната реколта, единствено Brooklyn 99 може да стане такъв). Но можете да очаквате спокойно забавление, в спокоен период, вместо да се налага да се смеете на „забавните сцени“ на курвичка, родила на 16-17 и мразеща целия свят сега. Примерно.

 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

Comments (1)

[…] време. Къде ще сравним айляшкия и спокоен хумор от вчера-ревюирания The Goldbergs с интензивната лудница, която е текущо разглеждания […]

Post a comment