rss
twitter
  •  

The New Normal – пилот ревю

| Posted in NBC, Пилот ревюта, Сериали |

1

За (поне) втора поредна година, NBC са телевизията, която „открива“ новият сезон за новите сериали и то отново с комедия. След като миналата есен, Free Agents „поведе хорото“, то тази година първи The New Normal събра смелост (официално де, не броя сериали като Animal Practice и Go On които дебютираха по TV още миналия месец). Предварителните ми очаквания бяха средни, може би по-скоро ниски – какъв е крайният резултат, четете надолу.

 

 

Комедийният сериал проследява историята на двама педали гейове, които търсят сурогатна майка за детето си (по обясними хардуерни ограничения). Едновременно с това, секси майка (очевидно секси, щом още на 15 са я надупили) търси начин да изкара някой и друг лев. Както става по филмите, всички намират това, което търсят, а от зрителите се очаква да се усмихват умилително и да се радват на чуждото щастие. За съжаление, сценаристите явно са позабравили, че правят комедия и забавните сценки са доста кът, а на всичкото отгоре доста от тях са по т.нар. „чувствителни“ теми – гейове и лесбийки, расизъм, хора с увреждания и подобни, които леко ме съмнява да бъдат приети добре в САЩ. Пък и не само… Освен потенциално неуместните шегички, да, има нелоши one-liners, основно от дъщерята на Голди (сурогатната майка по-горе), но да не се заблуждаваме – ако си комедиен сериал и разчиташ на one-liners на един (или двама – ако броим и бабата на Голди, която пък е върла расистка) персонаж, перспективите за втори сезон не са добри.

 

Споменавайки неуместните шеги, се сещам и за „почти секс-сцената“ в началото на филма (когато мъжът на Голди ѝ изневерява с не по-малко секси курвичка, но – кой както се уреди). Вярно, не стърчаха пишки и не подскачаха цици, но все пак е най-смелата подобна сцена (а и като цяло сериал, ако броим и шегите) за една от „големите 4“. Ако сериалът беше по HBO, Showtime или най-вече Starz, изобщо нямаше да го споменавам (ок де, можеше и да спомена, защото азиатката е доволно хот), но за NBC е странна и интересна нова насока.

 

Иначе, след като става дума за комедия, бъдете готови да си затворите очите за някои леко „странни“ неща. Например, единият пендел главен герой вижда бебе в мола и изведнъж решава, че трябва да си имат такова. Разбира се, може и това да е част от забавните моменти на филма, но каквато и да е причината – тук нямам проблем. Само да няма подобни недомислици в Revolution и The Mob Doctor, които наближават. И да няма гейове, ако може. Но секси азиатки да има.

 

В общи линии, крайният резултат е съвсем малко по-добре от очакванията ми, като половин единица давам заради двете сексапилки (Голди и азиатката). Ако трябваше да гледам само леките шеги на бабата и дъщерята, предимно насочени към гейове и подобни малцинства… не, нямаше да стане. То и сега няма да стане, надали ще му дам втори шанс.

Rating: ★★★★★½☆☆☆☆ 

Comments (1)

[…] тази есен ще е есента на гей-базираните сериали. След The New Normal и Guys with Kids (макар там официално да не са такива), сега […]

Post a comment