rss
twitter
  •  

The Originals – пилот ревю

| Posted in CW, Сериали |

0

Phoebe Tonkin in The OriginalsСлед като изостанах с ревютата на новите сериали повече отколкото Ман Юнайтед изостанаха от титлата, то реших да наруша малко „традицията“ си – засега ще ревюирам само сериалите, които съм очаквал с по-голямо нетърпение, или поне масовия хайп за тях е бил по-сериозен. The Originals е по малко и от двата – от една страна има вампири (т.е. митология), от друга страна… има вампири (тоест, мощен хайп), а е и спин-оф на The Vampire Diaries. Да видим кое от двете надделява.

Историята се върти около така наречените „първи вампири“, или Оригиналните вампири, появили се на света преди 1000 години, като за един от тях . За кратко се обнадеждих, че по-сериозна част от историята ще се развива в миналото, но… шанс. Набързо биваме прехвърлени в настоящето, където разбираме и, че единия Оригинален е малко по-различен – когато навремето е извършван ритуала да бъдат превърнати във вампири, майката не е споделила дребната подробност, че си е играла и с други салами, един от които на върколак. Крайният резултат е т.нар. „хибрид“ – полувампир, полувърколак, който, очаквано, не е много щастлив от живота. Та, да се върнем в настощето – двама от оригиналите – току-що споменатия хибрид (Никлаус) и брат му – се завръщат в Ню Орлиънс, който навремето са управлявали в сянка, но сега една от пионките им е станала… хм, цар и води някаква лична вендета с „клана“ (по-добра дума ениуан?) на вещиците, за която явно тепърва занапред ще се разкриват повече подробности. Изобщо намесени са всякакви митологични същества – вампири, вещици, върколаци (само няма неповърхностна лъскавелка, но явно авторите не искат чак такава липса на реализъм), появява се и една бременност, която ще е и основна част от историята, има и найс мацки, особено сестрата-вампирка (която малко прилича на Алба).

 

Говорейки за найс мацки, малко подвеждащо не споменах, че това е CW сериал. Нещо повече – не само, че всички главни персонажи са младежи/тийнове, а дори като се замисля, явно в Ню Орлиънс не се пускат възрастни хора. Абсолютно всички, които видях в пилота, са млади, привлекателни и изобщо CW-утопията е пълна. С оглед предстоящия (да го ревюирам, иначе е излязъл отдавна) The Tomorrow People, където също се очаква такъв наплив от младежи, то се чудя дали има вероятност CW да бъдат съдени за дискриминация?! Майтапа настрана, прекомерния стремеж на CW да улесни феновете си да се олицетворяват с персонажите, отново дразни.

 

Нелош сериал, ако нямам какво да правя, или ако утре се събудя 16 годишен и изпълнен с мечти и надежди, може би бих го гледал. Иначе – прекомерната тийн-насоченост ми идва малко в повече.

 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 

Post a comment