rss
twitter
  •  

The Tomorrow People – пилот ревю

| Posted in CW, Пилот ревюта, Сериали |

0

Robbie Amell in The Tomorrow PeopleПреди около месец си обещах, че ще понаваксам поне на по-интригуващите сериали – без значение дали мен, или като цяло по-хайпнатите такива. За съжаление, оказва се, че обещанията ми имат тежест колкото на лъскава тийн-кифла и цял месец по-късно ревюирам следващия сериал. И какъв по-подходящ от някой CW сериал – бърлогата на тийновете (и teen wannabe-тата). Четете надолу мнението ми за пилотния епизод.

Най-лесно мога да определя сериала като тийнейджърски Heroes на стероиди – основната история се разказва за т.нар. „homo superior“, или хора (разбира се, основно тийнове) със суперсили – телекинеза, телепатия и телепортация (или „трите Т“). Стивън е един от тях и тепърва осъзнава, с помощта на по-опитни „superior“-и, уменията си, а освен това е и „нещо по-специално“ от тях. Не си мислете, обаче, че всичко е ток, жица и цица и superior-ите просто си щъкат из града, показват си уменията и обират лъскавелките/лъскавелковците. Нищо подобно – налага им се да се крият под земята и да водят „тайна“ война с т.нар. „ultra“ – бивши superior-и, които са уловени от американския Орешарски и накарани да преследват бившите си приятели. Стивън има предложения (и ползи) и от двете страни на войната – за да разберете коя ще приеме, гледайте пилота (или ако сте лъскава кифла – добавете ме в скайп, има инфото в about me).

 

Донякъде разбирам целта на CW с този сериал – доста тийнове, на ръба на съзряването, си мечтаят да имат суперсили и да не са просто поредния лешпер в обществото ни. И успяват – дори аз си представих, че съм такъв и ми хареса да „живея“ във вселената на филма. Разбира се, има някои недоразумения – Стивън едва в рамките на пилотния епизод (тоест 2-3 дена) усъвършенства телепортацията си (нормалните хора дори по-бавно свикват да лъскат), но все пак сериалът съвсем спокойно може да ми се превърне в guilty pleasure. А с посоката, в която се развиват CW, в обозримо бъдеще може да направят сериал, който да бъде приет насериозно от по-широк кръг фенове, отколкото основната им таргет група. Въпросът е дали го искат.

 

Rating: ★★★★★★★½☆☆ 

Post a comment