rss
twitter
  •  

Wayward Pines – пилот ревю

| Posted in FOX, Пилот ревюта, Сериали |

0

Wayward PinesEvent series са добра концепция – да, всички обичаме любимите си персонажи и вселени, но има истории, които пасват по-добре в едносезонни блокове. Така нямаше да се налага да даваме за лош пример Prison Break и скоро завършилия The Following. Нищо против тях – Prison Break беше феноменален в първия си сезон, а The Following също започна стабилно. Лошото е, че и двата в крайна сметка се превърнаха в TV еквивалента на пакетче нескафе, разтворено в 2л вода. Wayward Pines се планира да завърши след само един (и то 10 епизодов) сезон, тоест предпоставките за сериалче, стегнато като абитуриентско дупе, са налице. Да видим…Итън Бърк е агент на ФБР и отива в малко градче да разследва… не, това не е Haven, колкото и да звучи по подобен начин. Та Итън разследва изчезването на двама свои колеги, които са изчезнали чаровното на пръв поглед градче Wayward Pines. За съжаление, катастрофира докато пътува към града… и проблемите му тогава тепърва започват – следва събуждане в болница със зловеща (но дърта) медицинска сестра, извадена от произволна хорър игра. След като все пак успява да избяга от болницата, бива засипан (и ние покрай него) от мистерии – първо, времето се движи странно – хора изчезнали преди седмици/месеци са остарели с над 10 години (но са все така секси), докато други се готвят да празнуват „първа годишнина от 2001“; второ – всякакви комуникации с външния свят някак си са прекъснати; трето – градът не може да бъде напуснат. Има и още, но нека не спойлвам поне част от изненадите на пилота.

 

Покрай всичките тези мистерии, има и (сериозна) зловеща нотка – всички жители на града биват наблюдавани по всяко време (Truman anyone?) и „могат да бъдат щастливи“ ако играят по свирката, т.е. започнат да вярват, че всичко в града е нормално. От друга страна имаме и намеци, че всичко това може да бъде просто халюцинация на Итън (който е имал психични проблеми в миналото). Изобщо, подобно на 12 Monkeys, тук има много потенциал за разсъждения и разговори пред диспенсера. Какво по-хубаво?

 

Ако предстоящите сериали са такива, ще преживея по-лесно гадното лято, пълно със скъпи и разголени лъскавелки. Влиза в списъка, и то в Pinned shows.

 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 

Post a comment