rss
twitter
  •  

Zero Hour – пилот ревю

| Posted in ABC, Пилот ревюта, Сериали |

1

Creepy baby in Zero HourЕто, че в поредицата от сериали за наваксване, стигнах и до един от най-интересно звучащите такива – Zero Hour. Нацитски експерименти – чек, конспирации с тайни общества – чек, мистериозни и потенциално свръхестествени артефакти – чек. Ох на котьо, какво му трябва повече на един нърд?!

Годината е 1938 и нацистите се опитват (и явно успяват)… и аз не знам какво точно опитват, но според думите на доста от (явно знаещите) персонажи във филма, е много лошо и опасно. За да бъдат спрени, розенкройците (тайното общество) назначават 12 нови апостоли (не знам как се „назначават“ апостоли), които да пазят „страшна тайна“ и скриват карти към тяхното местонахождение в 12 диаманта, скрити в древни часовници (обикновено хората крият тайните си на максимално безлични места, а не в скъпоценни камъни). Главният герой, Ханк, заедно с двама свои подчинени тръгват да търсят тези часовници – какво ще правят с тях, и те не знаят, но са убедени, че трябва да ги намерят. Може би малко осмиващо описвам сюжета на пилотния епизод, но на практика точно толкова научаваме през него – разбира се, с обилно количество драматични и клиширани фрази и сценки „колко епична“ е цялата история.

 

Искам да обърна внимание на каста – според мен, „екипът“ (т.е. главния каст) имат потенциала да се превърне в любимци на публиката. Особено впечатление правят жените – от три мацки (жена му, агентката и работничката му), всичките са готини, като особено сладка е работничката (Рейчъл) – без да е нещо кой знае какво, просто знае как да се облича (дори и без да си развява циците), за да има така готината визия на „невинно секси“. Като цяло, поне в пилотния епизод Zero Hour се опитва да ни представи утопичната ситуация, в която не съществуват грозни жени, за което аз само ги аплодирам. Дано и стане факт някой ден.

 

Въпреки леко не толкова доброто изпълнение, все пак замисълът на сериала е достатъчно интригуващ за мен, а и вече споменах сладураните. За съжаление, той е вече спрян (имайте го предвид!) след само три епизода. Ще ги изгледам най-вероятно – жалко, че не му е даден повече шанс (малки цици да мачкат щипят ABC, втори готин според мен сериал спират този сезон след 666 Park Avenue!). Аз лично бих го следял, най-малкото за разтоварване.

 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 

Comments (1)

[…] извънземни (а дано!), дали е “яростта на Бог” (too much Zero Hour anyone?) или просто военен експеримент – предстои да се […]

Post a comment