rss
twitter
  •  

Animal Practice – пилот ревю

| Posted in NBC, Uncategorized, Пилот ревюта, Сериали |

1

По принцип съм песимист за комедийни сериали. Не че не харесвам такива, но просто ежегодно се изсипва толкова много нова плява, а, по някаква странна причина, безличните комедии ме мъчат и дразнят повече от безличните драми/трилъри. Въпреки, чувайки за Animal Practice, бях леко обнадежден – човек, харесващ животните но недолюбващ (толкова) хората – тоя човек е мое копие! Като добавим Justin Kirk (Анди от Weeds!) и Tyler Labine (Sock от The Reaper!) като участници в каста, вече определено бях хайпнат. NBC ми направиха нелоша услуга, пускайки пилота още през август (месец преди нормалното си начало) – какви са първоначалните ми впечатления, четете по-долу

 

Както казах, известният (в моите очи де) каст наклони везните и ме надъха за Animal Practice. Лошата новина е, че… най-забавният персонаж в пилота е 100% най-нископлатеният от тях – маймунката Ризо. Justin Kirk (Джордж) определено е доказал колко култов персонаж може да бъде в първите сезони на Weeds, но образът му тук е по-сериозен и, честно казано, по-скучноват – напомня по-скоро на късните епизоди на „Трева“. Като видях Тайлър Лабайн в каста, бях готов за т.нар. „пльоко“ – е, такъв все пак има, но се играе от япончето Лий и то не толкова успешно (макар да е вторият кефещ персонаж, след маймунката). Образът на Тайлър е… отново сериозен (по дяволите, това комедия ли е, или семейна драма?!) и откровено скучноват, поне в този пилотен епизод. Колкото до собственичката на болницата – Джоана Гарси – еблива MILF-ка, нищо повече. От нея дори и не очаквах да е забавна.

 

Като споменах собственичката на болницата, да кажа все пак какво събира маймуна, еблива MILF-ка, азиатец и няколко разочароващо скучни персонажа на едно място. Джордж (Кърк) е уж гениален ветеринар, който много обича животните, но не понася особено собствениците им. Негови колеги в болницата са докторите Ямамото и Дъг, сестра Анджела (ебаси епично грозното същество, честно!) и, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ на последно място – доктор Ризо – супер сладурската маймунка, която е източник на всички сладурски моменти в пилота. Ебливата MILF-ка се явява бившо гадже на Джордж, която, по някаква случайност, е и внучка на собственичката на болницата, а от момента на пилотния епизод – вече собственичка на болницата. Следва логичния awkwardness, а в близкото бъдеще се вижда как „любовта се възражда от пепелта като феникс“. Поне да беше по кабеларка, да видим малко секс, ами то… слаба работа.

 

Макар и скучен, образът на Джордж може да се разгледа по два начина. От една страна, предварителните очаквания за „Хаус, ама ветеринар“ не се оправдават – тукашния weirdo не е толкова култово саркастичен, а е и по-социален. Това, обаче, е и донякъде объркващо, тъй като Джордж, който уж недолюбва хората, учи колега как да сваля мацки (не особено успешно, но все пак…). От друга страна, стремежът на авторите да НЕ копират едно към едно успешната формула на колегите си от FOX, е похвален. Въпросът е доколко успешен ще е, а това силно зависи и от това дали поне те знаят какво целят, тъй като образът на антисоциален сваляч, поне за мен, говори за обратното.

 

Вече мисля си личи разочарованието ми от Animal Practice. Ще му дам кратък шанс, въпреки това, но единственият светъл лъч е капуцинът Ризо и надеждата скучните (макар и играни от актьори със страхотен комедиен потенциал) персонажи да се поочукат и развият в положителна насока. Все пак, не бих могъл да препоръчам този сериал.

 

Rating: ★★★★★½☆☆☆☆ 

Comments (1)

[…] Normal събра смелост (официално де, не броя сериали като Animal Practice и Go On които дебютираха по TV още миналия месец). […]

Post a comment